U prepunoj dvorani HKD ‘Napredak’ Mostar i HAZU’ predstavljena knjiga Admiralovi zapisi 2 – Što je istina’ autora Davora Domazeta Loše

Vrijeme:1 min, 43 sec

 

 

U prepunoj dvorani Hrvatskog kulturnog društva ‘Napredak’ Mostar i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti koji su i organizatori predstavljanja nove knjige ‘Admiralovi zapisi 2 – Što je istina’ autora Davora Domazeta Loše, posjetitelji su mogli uživati u izvrsnom programu. Promotor je bio fra Andrija Nikić, dok je moderatorica programa bila književnica Anita Martinac, a u glazbenom dijelu nastupila je klapa Dobrkovići.

Ova knjiga Što je istina? nije knjiga o jednom hrvatskom admiralu iako nosi naziv Admiralovi zapisi 2, nego je ovo knjiga o svjetskoj neizvjesnoj geopolitičkoj zbilji u drugom desetljeću 21. stoljeća. Ovo je knjiga o zabludama hrvatskih političkih dužnosnika, njihovim lutanjima, njihovoj slijepoj poslušnosti briselskoj „kuli babilonskoj“. Ovo je knjiga o istini jer će nas istina osloboditi, kazano je u proslovu ove iznimno zanimljive knjige koju je autor dočarao u slikovitoj i interesantnoj prezentaciji.

Davor Domazet Lošo hrvatski pisac, političar, vojni strateg i admiral u mirovini i sa svojim novim djelom uspio je otvoriti probuditi i proširiti interesiranje javnosti. Na sebi svojstven način kao izvrstan predavač načeo je teme koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, te i na samom predstavljanju probudio volju za čitanjem nove knjige.

Autor je knjigu posvetio sv. Alojziju Stepincu, mučeniku Katoličke crkve, svecu nade koji je snagom Kristove ljubavi pobijedio crvenog zmaja na Istoku i crnu zvijer na Zapadu, napisano je u knjizi. Polako i činjenično razobličava svjetonazorske oglede, iskrivljene, jednostrane, prešućivane, pristrano tumačene, a potom pretakane u povjesnice kako bi tako iskrivljeni i zamaskirani došli u učionice od osnovne, preko srednje škole do fakulteta. Uvjerljiv primjer takve rabote zloga može poslužiti hrvatski slučaj „povijesnih“ prikaza Bleiburga, Križnog puta, Tita, Stepinca, boljševizma i naravno neizbježnog antifašizma. Indoktrinirano komunističko i jugoslavensko viđenje suprotno činjeničnom stanju danas dobiva posve drugačiju sliku. Krvava pozadina tih događaja, zločinačka narav protiv Boga i protiv čovjeka više se ne može skrivati, a procese spoznaje o njima zaustaviti.

Inače, Davor Domazet Lošo je odlikovan je mnogim priznanjima, a do sada je napisao i objavio nekoliko djela, među kojima je ‘Gospodari kaosa’, ‘Hrvatski Domovinski rat’, te ‘Admiralovi zapisi ili o pobjedi i ljubavi’.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)