Slavica Vučko: Gospa Međugorska, došla među svoje, koji je od pamtivjeka štuju i vole

Vrijeme:3 min, 31 sec

 

Na duhovnom Božjem planu ništa se slučajno ne događa. Ni ukazanje Majke Isusove, naše Gospe, nije se slučajno dogodilo u hercegovačkom malom mjestu Međugorju. U tišini, bez prometne gužve i ljudske vreve, tamo gdje se krunica stoljećima moli i Gospa voli, došla je da im kaže, koliko ih voli. Samo onima koje te vole, možeš dati, zapovjedi svoje. Samo Duša od grijeha čista i ruka u kojoj Krunica blista, može čuti riječi Isusa Krista.

U tom krškom kraju u kojem samo teškim radom i u svome znoju, možeš podizati djecu svoju, radilo se i noću i danju, živjelo se skromno a često i gladovalo. I koliko god da je teško bilo, životu se uvijek radovalo. Straha, da djeca neće imati što jesti, nije bilo, iako se često događalo, da se bez jela spavati odlazilo. Utjecali su se Hercegovci Bogu svome i za svoju djecu zdušno molili. Danas bi rekli, da su za život otvoreni bili. Svako svoje dijete su ljubili i svoj mu život posvetili. Za djecu svoju, Boga su molili da ih kroz život svojom providnosti vodi. I Bog ih je vodio. Dolazili su u gradove gdje su marljivo učili i u siromaštvu živjeli i svoju odjeću po noći prali, da bi ja sutra za fakultet čistu imali. I danas su trn u oku komunistima koji se tako ne deklariraju, koji su vučju kožu zamijenili janjećem i progone Hercegovce i šire mržnju prema njima, snimajući o tome i filmove i spotove a da nitko zbog te mržnje govora nije odgovarao. Po tome se vidi, koliko ih još ima i koliko se njihova mržnja s koljena na koljeno prenosi.

Zbog molitve u narodu i franjevačkih svećenika bili su trn u oku komunista a nastavilo se i u slobodnoj nezavisnoj Hrvatskoj. Tako je Mesić izdajnik roda svoga, vodio i još uvijek vodi kampanju protiv Hercegovaca a nije jedini. Sve kampanje protiv Hercegovaca vode se zato što su njegovali i njeguju ideju o hrvatstvu i Bogu se mole. Baš poradi te ljubavi prema Bogu i rodu svome, komunisti i njegovi sljedbenici, pokušali su ih uništiti. Najveći trn u oku, bili su im franjevački svećenici, koji su bili posvećeni svome narodu a bili su intelektualno jaki a neki su imali čak i po dva doktorata. Htjeli su uništiti i zatrti trag svim intelektualcima koji su im bili opasni za rušenje komunističke ideologije. Samo zbog komunističke ideologije u kojoj nema Boga, jer oni su bogovi, u bosanskoj provinciji ubili su 86 svećenika a u hercegovačkoj 66. Taj dan, kad je ubijeno 66 hercegovačkih svećenika, kako kaže naš fra Petar Bezina i Bog je plakao. Bog svoje nikada ne zaboravlja. Bog pamti svakog mučenika i bilježi to u svoje srce. Iz te tuge, zbog ubojstva Njegovih svećenika bez suda i presude na najbrutalniji način razapinjući ih, žive spaljujući, strujom pržili, kamenovali, utapali. Koristili su sve najsirovije i najbolnije metode. Ubijajući nevine sijali su strah među narodom. Nitko više nije bio siguran da neće doći i po njega. Bilo je vremena kad se nije moglo međusobno uopće slobodno razgovarati. Svi su bili prestrašeni. Ljude bi se ucjenjivalo i tražilo da budu doušnici. Doušnici su mnogim pravednicima presudili. Svaki čovjek u kojeg su pokazali prstom nestao je u noći. Za ljubav prema Bogu i svome rodu Hercegovci plaćali su svojim životom.

Uz svu životnu tugu, bol i komunističku odmazdu, Hercegovci su ostali vjerni svojoj Gospi.

Gospa je njihove molitve u svoje srce sabirala, djecu njihovu kroz školovanje i život vodila i u tom mjestu Gospa se ukazala. Ljubav, to je čudo i zato uvijek volimo, molimo i praštajmo. Opraštanje komunistima nezasluženi je dar ali i posebna milost onima koji opraštaju jer tako postajemo slični Bogu. Hercegovci su ustrajali u svojoj molitvi i sada uživaju plodove mira i radosti sa svojom Gospom Međugorskom. Što god nevjernici govorili o ukazanju naše Gospe Međugorske, proizlazi iz njihove jadne duše, koja nije osjetila Isusovo svjetlo i ljubav. Bez te čiste Isusove ljubavi, koja ako u našim srcima ne blista, onda smo na ovom svijetu ništa. Ukazanje Gospe Međugorske dar je izmučenim Hrvatima koji je stoljećima časte i slave, koji se Gospi utječu i njenu zaštitu dozivaju. Volimo te Međugorska Gospe, odvjetnice naša, zaštitnice naša, ljubavi i nado naša.

 

Slavica Vučko/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)