VIDEO – BUJICA! SKANDAL NAD SKANDALIMA: Cvitan zatražio micanje Nikole Kajkića sa slučaja Ovčara!

Vrijeme:2 min, 57 sec

 

 

 Cvitan zatražio micanje Nikole Kajkića sa slučaja Ovčara! Intervenirao Pupovac, nakon što su u istrazi kao osumnjičenici ispitani visoki dužnosnici SDSS-a; jedan potpredsjednik i dožupan!

 

Smjenu Kajkića, prema navodima iz emisije, Glavni državni odvjetnik zatražio je na tajnom sastanku u Zagrebu, u Gajevoj – u srijedu 31. siječnja 2018. Cvitanu su se usprotivili ljudi iz vrha MUP-a – ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik sektora krim-policije Ante Gudelj i načelnik PU Vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular. No, unatoč njihovom protivljenju Dinko Cvitan je i dalje inzistirao na Kajkićevoj smjeni, na sastanku na kojem su bili i predstavnici SOA-e…

Bujica je objavila pismo Nikole Kajkića premijeru Plenkoviću, u kojem Cvitana otvoreno optužuje za zataškavanje istine o ulozi vrha JNA u zločinu na Ovčari. Napisao je: “Cvitan je inzistirao da me se makne sa predmeta i da se predmet dodijeli nekim novim ljudima te da se odmah iskopaju sve grobnice (vjerovatno kako bi na tuđem trudu i muci skupio određene bodove), ne razmiščjajući kao profesionalac da ukoliko se počne s kopanjem, svi će počinitelji u tom trenutku napustiti RH, budući će tada shvatiti da su otkriveni…”

U emisiji je objavljena još jedna nevjerojatna ekskluziva – mail koji je jedan od počinitelja zločina sa Ovčare iz Srbije poslao DORH-u. U mailu se, između ostaloga, navodi: “Moram vas upozoriti da su ovdašnje službe kad god sam vam posalo e-mail to saznale i došle samnom razgovarati. Znači da kod vas u tužiteljstvu ima saradnika sa našim službama i to visoko u vašem tužiteljstvu…” Podaci o potencijalnom pokajniku poznati su uredništvu Bujice, priznao je da je osobno sudjelovao u ubojstvima na Ovčari, ali isto tako i da je sve naređivao vrh JNA – te da su naredbe stizale iz Beograda. Iz DORH-a mu se nitko do danas nije javio…

O micanju Kajkića sa slučaja Ovčara u Bujici na Z1 i partnerskim televizijama govorili su njegov zamjenik u Nacionalnom sindikatu policije Dario Žepina i predsjednica Udruge zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara Zorica Gregurić, koja je prije dvije godine podnijela prijavu DORH-u za Ovčaru. Nastup u emisiji na ovu temu Nikoli Kajkiću, predsjedniku Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH, jzabranjen je pod prijetnjom otkazom – rekao je na početku Bujice njezin voditelj.

Punih 25 godina nije se radilo ništa kako bi se do kraja razriješio jedan od najmonstruoznijih ratnih zločina u Domovinakom ratu, a DORH je svojedobno slučaj ustupio Beogradu, koji je cijeli proces pretvorio u farsu kako bi se zaštitio srbijanski politički vrh i vrh JNA – rečeno je u emisiji. U samo godinu dana Kajkić i njegov tim ispitali su gotovo 300 građana, a među njima i nekolicinu Srba koje se sumnjiči za zločin i još su uvijek na slobodi – otkriva Bujica. Navodno su pripremana i uhićenja u nekim selima u okolici Vukovara…

Zorica Gregurić i Dario Žepina složili su se u emisiji da Cvitan želi maknuti Kajkića kako bi učinio uslugu Pupovcu i njegovim osumnjičenim stranačkim suradnicima , a ovaj će mu to vratiti kod skorašnjeg reizbora za Glavnog držvnog odvjetnika! Slučaj Ovčara u osječkom ŽDO-u vodi kontroverzni Miroslav Kraljević koji je, prema informacijama Bujice, u hrvatsko tužilaštvo došao 1994. godine – iz Srbije!

Dario Žepina iskazao je nadu da MUP neće dopustiti Cvitanu micanje Kajkića “jer bi to značilo kraj istrage o Ovčari i nesankcioniranje naredbodavaca te još nekolicine počinitelja od kojih su neki još uvijek u Hrvatskoj”. Zorica Gregurić zatražila je “momentalnu Cvitanovu smjenu” i pozvala “sve braniteljske udruge da ne dopuste njegov eventualni reizbor”.

 

 

Bujica/https://www.facebook.com/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “VIDEO – BUJICA! SKANDAL NAD SKANDALIMA: Cvitan zatražio micanje Nikole Kajkića sa slučaja Ovčara!

  1. NISU NAM KRIVI NI PARTIZANI NI CETNICI NI PETOKOLONASI KRIVI SMO SI SAMI OD BRANITELJSKIH UDRUGA, NARODA I DOMOLJUBA STA SMO IM TO DOZVOLILI.PISEMO PSUJEMO A NISTA NE PODUZIMAMO A DA SVAKO TOLIKO IZADEMO PRED SABOR BANSKE DVORE TO SE NE BI DOGADALO (NE KAO GLOGOSKI-KLEM, ONI SU UNISTILI I RAZVODNILI ONO STA SU BRANITELJI HTJELI POSTICI

  2. Kada Cvitan ovo u HR radi vukovarskim žrtvama zamislite onda s koliko se tek bahatosti odnosi prema hrvatskim žrtvama i Hrvatima u BiH.

    Nije onda nikakvo čudo što je pripadnika mudžahedinske postrojbe pustio u Zagrebu u arhiv HVO-a kako bi bošnjačko sudstvo slektivnim izborom informacija kolektivno optužili hrvatski narod za agresiju na same sebe.

    Zadnjih par godina ubio sam se ukazujući na štetonost dvojca Bajić-Cvitan, ali kao i u ovom primjeru pokazalo se kao uzalud.

Odgovori