Dr. Josip Stjepandić uredniku “Otvoreno” D.Smrtiću: Lijepo bi bilo kad bi se Vaša emisija jednom pozabavila velikosrpskom tvornicom mitova

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

https://www.youtube.com/watch?v=t7BTksKwqkE

 

 

Štovani gospodine Smrtiću,

s pozornošću sam više puta preslušao neke izjave iz emisije Otvoreno od srijede, 31. siječnja 2018, pogotovo sljedeću izjavu zastupnika Pupovca:

„…Dakle, ako naše Ministarstvo branitelja jednoj prononsiranoj, deklariranoj, negacionističkoj udruzi daje novac za rad da bi utvrđivalo kako Jasenovca nije bilo, kako su tamo komunisti ubijali, a ne ustaše, onda se mi moramo zabrinuti i zbog toga sto imamo kod kuće, a ne samo što imamo u inozemstvu i ja Vas molim, da ovoj stvari pristupimo na način koji to zahtijeva…“

Od voditelja Vašeg kalibra očekivao sam sljedeću repliku:

„Gospodine Pupovac, zar Vi ne znate da je tzv. jasenovački mit čista krivotvorina, kad tako govorite? Osim toga, predstavnik te udruge večeras nije ovdje nazočan, pa nije primjereno da se o toj udruzi negativno govori.“

Ja sam naime skromni član te „prononsirane itd“ udruge, skupa s više drugih članova iz akademske zajednice, koji bismo sveučilišnoga profesora Pupovca poput prvašića mogli podučavati znanstvenoj etici. Po broju objavljenih znanstvenih radova u svjetski relevantnim časopisima sigurno premašujemo njegov odjel na Filozofskom Fakultetu, a možda i cijeli Fakultet.

Dosad smo utvrdili da je tzv. jasenovački mit o 83.000 pobijenih osoba, od toga 20.000 srpske nejači, najobičnija krivotvorina. Dvojica mladih znanstvenika (doktori Nikola Banić i Mladen Koić) utvrdili su metodom Data Science da je tzv. popis žrtava u velikoj mjeri manipuliran i krivotvoren. Čitatelji Hrvatskog tjednika o tome znaju puno više od gledatelja HTV.

Što se sve zapravo dogadalo u Sabirnom i radnom logoru Jasenovac najprije treba utvrditi primjenom najmodernijih istraživačkih metoda, pa tek onda iz toga izvoditi politikantske zaključke.

Lijepo bi bilo kad bi se Vaša emisija jednom pozabavila velikosrpskom tvornicom mitova. Kao kompetentne sugovornike preporučam Vam predsjednika i tajnika „prononsirane itd udruge“ Stjepana Razuma i Igora Vukića, te onu dvojicu mladih znanstvenika koji su znanstvenim metodama očerupali popis JUSP Jasenovac.

Sa štovanjem

 

Dr. Josip Stjepandić/Hrvatsko nebo

Odgovori