“GRAĐANSKI SAVEZ”-Čović će krenuti u rat i za to ima podršku neoustaške Hrvatske

Vrijeme:3 min, 25 sec

 

 

Ako nas je povijest ičemu naučila, naučila nas je tome da će Europa mirno promatrti nasilje u Bosni i Hercegovini kojeg se Dragan Čović i HDZ uz punu informativnu, obavještajnu, diplomatsku, a nije isključeno i vojnu podršku Republike Hrvatske, spremaju poduzeti.

 

Sarajevska ekstremno desna stranka, Građanski savez, gotovo na dnevnoj bazi iznosi niz kleveta i uvreda na političare u BiH i okruženju. Najčešća meta tih kleveta su hrvatski političari u BiH, no nerijetko svoju mržnju GS prosipa i po političarima i osobama iz Hrvatske ili Srbije. Nedavno su tako optužili Kolindu Grabar Kitarović da da je onaTuđman u suknji, te da Hrvatska provodi neoustašku politiku, a o tome su pisali i neki hrvatski mediji.

U najnovijem priopćenju GS se obrušio na posjet Predsjedništva Bruxllesu, odnosno, na Dragana Čovića, trenutnog predsjedatelja Predsjedništva.

Građanski savez tvrdi da je Dragan Čović već jasno iskazao namjeru i da će krenuti u nasilje prije ili odmah nakon općih izbora planiranih za jesen ove godine.

Prema njihovim riječima, Čović je produžena ruka zagrebačke neuostaške politike, a iz Bruxlessa otvoreno prijetio eskalacijom nasilja ukoliko ne bude usvojen HDZ-ov rasni prijedlog izmjena Izbornog zakona, javlja  GS na svojim stranicama, u službenom priopćenju.

“Građanski savez mjesecima upozorava da ono što je Čović izgovorio, a izgovorio je da će mobilizirati “hrvatski narod”, može dovesti do pokušaja rušenja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine nasilnim putem”, kažu u GS-u optužujući tako Čovića za rušenje zemlje i rat koji su sami nedavno zazivali.

Dok je SDA pokušavala relaksirati odnose sa Čovićevom neoustaškom politikom, a novopridošli članovi SDP-a slavili tzv. Dan RS-a, mi smo upozoravali i zbog toga trpli insinuacije i klevete medijskih lakeja Dragana Čovića koji su nas optuživali da pozivamo na rat, tvrde u GS-u pozivajući se, između ostalog, na tekstove koje je objavio Dnevnik.ba.

Podsjećamo, u tim tekstovima ništa nije mijenjano, a izvučene su izjave i riječi GS-a koje je objavljivao na svojim stranicama.

Poput onog SDA-u u kojem GS poziva vladajuće stranke, posebno SDA koja ima kontrolu nad ključnim polugama vlasti, da počnu sa pripremama za zaštitu života i imovine stanovništva. Pozivamo ih da počnu dizati kapacitete Federalne uprave policije i MUP-ova županija u kojima HDZ nema kontrolu.

U spomenutom priopćenju GS je optužio HDZ i Hrvatski narodni sabor za rušenje države i paralelne sustave, unatoč činjenici da HDZ i HNS rade na Izbornom zakonu koji je upravo na tragu Ustavnog suda BiH i odbacivanja spornih odredbi o načinu biranja izaslanika u domove naroda

“Čovićev briselski poziv na nasilje, otklonio je i posljednju sumnju u to da HDZ preko svoje organizacije za rušenje ustavnog poretka (HNS) želi uspostaviti paralelni sustav vlasti u Federaciji, nasilnim rušenjem ustavnog poretka i obnovom Herceg Bosne.” – kažu u GS-u.

Potpuno svjestan toga da u parlamentarnoj proceduri ne može dobiti podršku za ostvarivanje političkih ciljeva udruženog zločinačkog pothvata jer na to njegovi koalicijski partneri ne mogu jer ne smiju pristati, Čović je podršku za svoja rasna rješenja, ali i zeleno svjetlo za početak nasilja tražio u Bruxellesu.

Sumanute optužbe

U nizu sumanutih optužbi, GS ističe i onu u kojoj uspoređuju Čovića i Karadžića. Kažu da se Dragan Čović s briselskih pregovora “vratio ohrabren kao što se s Lisabonskih pregovora ohrabren vratio Radovan Karadžić. Sve ostalo je povijest genocida i udruženog zločinačkog poduhvata”, kažu u GS-u

Ako nas je povijest ičemu naučila, naučila nas je tome da će Europa mirno promatrti nasilje u Bosni i Hercegovini kojeg se Dragan Čović i HDZ uz punu informativnu, obavještajnu, diplomatsku, a nije isključeno i vojnu podršku Republike Hrvatske, spremaju poduzeti.

Stoga pozivamo građane Bosne i Hercegovine da izvrše demokratski pritisak na one nositelje vlasti koji barem deklarativno stoje na liniji obrane suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, ne zbog toga što vjerujemo u njihovu sposobnost, nego upravo suprotno, zato što smatramo da su nesposobni. Vrijeme koje je pred nama, sudbina naše djece, ne dozvoljava nam da nas u odsutnom trenutku vode nesposobni. Njihova nesposobnost mora danas doći na vidjelo, jer će već sutra biti kasno, priopćili su iz ove stranke.

 

Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

2 thoughts on ““GRAĐANSKI SAVEZ”-Čović će krenuti u rat i za to ima podršku neoustaške Hrvatske

  1. Bosnjake na krilima haske presude nosi kolektivno ludilo.
    Osudjenom raznom zlocincu u Bugojnu dodjeljuju priznanje, pisu deklaraciju pozivajuci se na nepostojece odrebe Europske konvencije…..

    Odredbe rasistickog zakona koji nam je nametnut ukinuo je Ustavni sud, stoga su jedini koji ruse BiH oni koji ne zele provesti odluku Ustavnog suda.

Odgovori