Spadala iz GS-a: Zahtjev Hrvata da biraju svoje predstavnike nazvali rasističkim, a Izetbegoviću poručili…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 57 sec

 

Građanski savez, minorna bošnjačkohegemonistička stranka Reufa Bajrovića i Emira Suljagića, koja suprotno temeljnim ustavnim načelima, zagovara građanski koncept uređenja BiH jedan-čovjek jedan glas, tj. pretvaranje tronacionalne BiH u državu najbrojnijeg naroda, Bošnjaka, ponovo je zahtijev Hrvata da im se kroz izmjene izbornog zakona omogući da biraju svog predstavnika u Predsjedništvo BiH i izaslanike u Hrvatski klub Doma naroda Parlamenta FBiH nazvala šovinističkim i rasističkim. Ističu kako je cilj dužnosnika EU “zavrtanje ruke Izetbegoviću”, kojem su poručili da se “ne vraća u BiH” ako prihvati takva rješenja, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U priopćenju ove stranke stoji:

Građanski savez smatra da je jedina funkcija “briselskih pregovora” sa Jean-Claude Junckerom, predsjednikom Europske komisije i predsjednikom Europske narodne stranke (EPP) Josephom Daulom, na koje je otputovalo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, zavrtanje ruku članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka, s ciljem prihvaćanja HDZ-ovog rasističkog prijedloga izmjena Izbornog zakona, i uspostava trajne diktature političke manjine nad političkom većinom u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Građanskog saveza.

-Mi u Građanskom savezu, kao i većina građana Bosne i Hercegovine, nemamo nikakve dileme oko toga da su europske birokrate, pogotovo nakon vala jačanja radikalne desnice u Europi, spremne kao “rješenje” ponuditi koncept o različitoj vrijednosti glasa, po kojemu je glas muslimana (Bošnjaka) višestruko manje vredniji nego glas HDZ-ovih Hrvata ili glas SNSD-ovih Srba, koje ovom prilikom u Bruxellesu zastupa Mladen Ivanić.

Građanski savez nikada neće odstupiti od svog principa da glas svakog građanina ove zemlje mora vrijediti jednako na svakom pedlju Bosne i Hercegovine, ma koliko se Dragan Čović i njegovi “pučani” trudili da provedu daljnju podjelu zemlje europskom mimikrijom.

Kao što su europske birokrate od 1992. do 1995. godine bile spremne mirno posmatrati agresiju na Bosnu i Hercegovinu, masovne progone, udružene zločinačke poduhvate i genocid, tako su danas još spremniji da, nasuprot svim temeljnim demokratskim principima, podrže rješenja koja vode nametanju etničkog izbornog modela.

GS upozorava i podsjeća člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka da građani Bosne i Hercegovine ni pred tenkovima Janka Bobetka, Gojka Šuška i Franje Tuđmana 1993. i 1994. godine nisu pristali biti ugnjeteni u svojoj zemlji i nisu, pored nijemog posmatranja Europske zajednice, pristali na podjelu države, trajno potčinjavanje i aparthejd.

Izetbegović bi morao znati da se s takvim “rješenjem” ne bi trebao ni vraćati u Bosnu i Hercegovinu

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.