VIDEO – NAKON PLASMANA U FINALE: Čilić komentira Federera i Chunga

Vrijeme:2 min, 0 sec

 

 

Marin Čilić se lako razračunao s Kyleom Edmundom te će zaigrati u finalu prvog grand slama sezone, Australian openu.

Nakon vrlo teškog meča s Rafom Nadalom, Čilić se poigrao s Kyleom Edmundom kojega je svladao 3:0 u setovima.

“U drugom setu sam imao malo više uspona i padova u igri, nisam ga dovoljno pritiskao na servisu, ali sam ostao koncentriran na svaki poen. Pritisak na servis bio je ključan u tie-breaku”, rekao je hrvatski tenisač u intervjuu na terenu Rod Laver Arene odmah po završetku dvoboja, analizirajući ključni trenutak dvoboja koji je slomio Edmundov otpor.
Britanac je u trećem setu počeo pokazivati znakove umora i teže se kretao, što je i Marin prepoznao.

“Vidio sam da propušta neke lopte pa sam ga pokušao što više natjerati na kretanje. Drugi ‘break’ je bio ključan”, zaključio je Čilić.

Nakon što je do prednosti ‘breaka’ u trećem setu došao u trećem gemu, u sedmom je novim oduzetim servisom otišao do prednosti 5-2 te tako Edmundu oduzeo i posljednju nadu u veliki preokret.

Pet poena poslije Marinove ruke bile su visoko podignute u znak pobjede koja mu je donijela treće finale na Grand Slam turnirima, nakon trijumfa na US Openu 2014. godine i poraza od Rogera Federera u prošlogodišnjem wimbledonskom finalu, u kojem je naš tenisač bio sputan ozljedom.

Veliki 36-godišnji Švicarac, vlasnik 19 Grand Slam naslova, mogao bi ponovno stajati Marinu na putu do trofeja, uspije li pobijediti 21-godišnjeg Korejca Hyeona Chunga u polufinalnom dvoboju koji je na programu u petak (9.30 sati po hrvatskom vremenu), tako da će Čilić imati dan odmora više.

“Osjećam se dobro. Danas je bila malo drugačija razina intenziteta u meču nego protiv Nadala. Moram zahvaliti mojim trenerima koji su me dobro pripremili. Jako se dobro osjećam, a sada imam i još dva dana za odmor”, rekao je Marin te napravio kratku analizu obojice mogućih suparnika u meču za naslov.

“Chung je imao dva izrazito zahtjevna meča. Ovaj mu teren i uvjeti odgovaraju. Odlično se kreće, kliže bolje nego na zemlji. Nakon osvajanja NextGen finala i ovdje je pokazao o kakvom se talentu radi. Federer je uvijek strašno agresivan, odlično servira. Mogu se nositi s njim, ako ću ja biti jednako agresivan. Kad njemu prepustite inicijativu, onda je s njim teško igrati”, zaključio je Čilić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)