Video: Upućena otvorena prijetnja Hrvatima Fojnice

Vrijeme:1 min, 49 sec

 

 Izvjesni Nedžad Imamović, u svom kratkom video uratku koji je postavio na youtube servis naziva Hrvate Fojnice agresorima i zločincima sugestivno najavljujući kraj postojanja spomenika hrvatskim braniteljima postavljenim u neposrednoj blizini samostana u Fojnici.

 

U video uratku nešto kraćem od dvije minute, Fojničanin Imamović se zgražava nad samim postojanjem spomenika. Na početku videa konstatira da su franjevci bosanski a ne hrvatski, iako tako nešto ne tvrde ni sami franjevci.

Imamović negira pravo Hrvatskim braniteljima da budu branitelji smatrajući da on kao Fojničanin nije napadao nikoga, pa tako ni Hrvati ne mogu biti brnanitelji. Time sugerira da je oko šest tisuća Hrvata Fojnice protjeralo samo sebe, pri čemu su su ubili tridesetak civila.

U svom uratku autor se osvrće i na grb hrvatskog naroda kojeg „optužuje“ da počinje bijelim poljem ističući da pripada Anti (Paveliću). Inače, kada se grb hrvatskog naroda urezuje u kamen onda se naznačava crveno polje, tako da je grb napravljen pravilno – s početnim crvenim poljem.

No, da Imamoviću smeta grb hrvatskog naroda u BiH bez obzira na „prvo polje“ pokazuje u nastavku gdje se obraća zastavi hrvatskog naroda u BiH:

„Pod ovom zastavom je napadnuta Fojnica, nije državna, nije narodna, šta će bit nego agresorska, zločinačka. A šta će bit, dal će se ovo sklonit, kad… budemo vidjeli“.

Inače, Hrvati su iz protjerani Fojnice nakon što je ova općina proglašena „oazom mira“ te nakon što je HVO predao sve oružje kako bi demonstrirao dobru volju za mirom.

Nakon rata većina Hrvata se bez većih problema vratila u ovo mjesto iako su se kao povratnička zajednica suočavali s brojnim opstrukcijama. Nastojeći izbjeći sukobe, Hrvati Fojnice su spomenik braniteljima upravo digli u neposrednoj blizini franjevačkog samostana.

Ipak, nekima se i to čini provokativno. U svom kratkom videu Nedžad Imamović navodi da je HVO agresorska i zločinačka vojska lažući kako zastava nije narodna. S obzirom da na kraju sugerira potrebu za uklanjanjem i spomenika i zastave morao bi reagirati i MUP zbog javnog pozivanja na krivično djelo.

 

Cijeli video možete pogledati na youtube klipu koji je postavio  sam Imamović:

https://www.youtube.com/watch?v=vkfDLq6D-JI

 

TM/Dnevnik.ba/http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

 

 

 

8 thoughts on “Video: Upućena otvorena prijetnja Hrvatima Fojnice

  1. Jašta bolan – Nedžad bi hrvatski stijeg namah sklonio još koliko davno ali eto ne stigne, dođu mu gosti i nema kada.

    Prpa Nedžade, prpaaa 🙂

      1. Pravi patriJota 🙂

        Sad svoje šanersko umijeće zamgaljuje fašizmom naspram Hrvata. Ne brini, ima među njima dovoljno luđanka – više nego li to zdravlje jednog naroda može podnijeti – koji će nasjesti.

        Mrzi Hrvate u BiH i sve ti je oprošteno.

  2. Samo kreni balijo,učini bar jedan pogrešan korak pa da vidimo.
    Do sada smo ukazivali na vaš bezobrazluk i nesnošljivost,od sada ćemo vraćati istom mjerom.
    Imamo i mi što za srušiti !

    1. Nemoj bolan rušiti haram je. Ti u inat gradi nešto.

      Ugledaj se na Frljića, jer kad država kaže kako nema krivičnog djela kad on muslimana Hasu pretvori u krmetinu, onda se smije i pored džamije u Fojnci dignuti spomenik svinji koja bi rušila hrvatska Spomen-obilježja 😉

      1. Nije ovo Filipe prvi put da oni skrnave naše svetinje i javno i nekažnjeno iznose svoje namjere.
        Zamisli da je ovaj video napravio i postavio netko tko javno poziva na rušenje džamije.
        Ako sjećaš,sve je počelo s Emirom Suljagićem prije nego se počeo aktivno baviti politikom,kada je kip Isusa Krista “okitio” kondomima i sve to pravdao “umjetničkim slobodama”.
        Oni vrše atentate ili proglase metom svakoga tko se usudi nacrtati proroka Muhameda.
        Najsvježiji primjer onoga što oni misle i što bi činili je i slučaj od prije nekoliko dana u Stocu kada su sprejevima išarali spomenik stradalim braniteljima.
        I po pravilu,počinitelji uvijek ostanu “nepoznati” i nekažnjeni.
        Kada su prošle godine dvojica mladića u Livnu bacili vazu s cvijećem,koju su sami postavili i koja se igrom slučaja nalazila na rasvjetnom stupu ispred džamije,to je okarakterizirano kao “uništavanje imovine džamije i napad na samu džamiju”.
        Dokle više?
        Bagri se treba suprotstaviti njihovim metodama.
        Ne prvi ali na svaki potez s njihove strane odgovoriti na isti način.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)