HRS: Kada će se Bakir Izetbegović pokloniti hrvatskim žrtvama tzv. Armije RBiH

Vrijeme:1 min, 56 sec

 

 

Koliko se često Hrvati moraju ispričavati za svoje zločine i priznavati ih, dok bošnjački politički vrh ne samo da svoje opravdava, nego ih političko pravosudnim mjerama i zataškava?, pita se Županijski odbor Hrvatske Republikanske stranke Srednjebosanske županije, osvrćući se na današnju neplaniranu posjetu predsjednice Hrvatske Ahmićima i Križančevu selu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

 

-Posjet Ahmićima je, navodno, trebao ostati u diskreciji, međutim djeluje više kao PR reakcija Predsjednice Grabar- Kitarović na medijske napise, navodi HRS dodajući kako je u medijima naglasak stavljen na Ahmiće, a tek kasnije je spomenuto i Križančevo selo, uz spominjanje 64 hrvatske žrtve, aiko je u tom mjestu ubijeno 74 Hrvata.

-Znajući kako za zločine HVO-a zna cijela javnost, kako su za Ahmiće osuđeni počinitelji i nalogodavci (ne ulazeći u to jesu li oni pravi osuđeni), a osobito znajući kako za zločine ARBiH u kojima su etnički počišćena cijela sela i naselja, nisu osuđeni niti počinitelji, niti nalogodavci, postavljamo si pitanje: jesu li zaista Hrvati u BiH postali samo PR moneta za potkusurivanje, glasačka mašinerija itd.? Zašto Predsjednica nije „diskrecijski i izvan protokola“ posjetila Grabovicu, Uzdol, Travnik, Buhine kuće, Dusinu, Vitez, Bugojno, Kiseljak,…?

Koliko se često, pitaju se u ŽO HRS Središnje Bosne, Hrvati moraju ispričavati za svoje zločine i priznavati ih, dok bošnjački politički vrh ne samo da svoje opravdava, nego ih političko pravosudnim mjerama i zataškava? Kada će se Bakir Izetbegović i bošnjački politički vrh ispričati i pokloniti žrtvama ABiH? Kada će Bakir Izetbegović reći kako su mudžahedini bili produžena ruka Al Qaide, a ne vitezovi i bosanske patriote koji zaslužuju poštovanje? Je li ikada Predsjednica pomislila postaviti ovo pitanje Bakiru Izetbegoviću, kao što je on njoj „otvoreno postavljao pitanja“?

-Hrvati ne opravdavaju svoje zločine, nikada i neće, međutim to se i očekuje od drugih, ako zaista želimo graditi neki suživot. Bilo kakvo podilaženje medijima i pritiscima javnosti koja kategorizira žrtve na one prve i druge kategorije, nikako ne idu u prilog suživota.

Gospođo Kitarović i ostali dužnosnici iz Republike Hrvatske, ukoliko uistinu želite pomoći hrvatskom narodu u BiH, poslušajte taj isti narod, a ne medije. Vama je sve ovo samo PR, a nama stvarni život. I pozdravite nam liječnika Matu Granića, sa zamolbom, da nam više ne pomaže, stoji u priopćenju ŽO Hrvatske Republikanske Stranke Središnja Bosna.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

One thought on “HRS: Kada će se Bakir Izetbegović pokloniti hrvatskim žrtvama tzv. Armije RBiH

Odgovori