VIDEORETROVIZOR: Šutalo i Metiljević na TV1- sve je isto samo je lagumdžija više

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

 

Nakon izbora 2008, prije skoro deset godina, kada je u bošnjačkom biračkom tijelu pobjedio SDP, nastupila je, govorilo se tada najdublja politička kriza od okončanja rata u BiH. SDP, pokušao je formirati vlast u Federaciji BiH i BiH, bez dva HDZ-a, koji su predstavljali 90 posto hrvatskih birača a s minornim hrvatskim strankama- Jurišićevim HSP-om i Lijanovićevom strankom Radom za boljitak. Na kraju su to u ožujku 2009. na nezakonit način, kojeg je legitimirao visoki predstavnik Vlanetin Inzko, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

 

Situaciju uoči formiranja Platformaške vlasti početkom 2009. u emisiji Direktno TV1, koju je vodio Senad Pećanin, tada urednik tjednika “Dani”, a danas odvjetnik, komentirali su Milan Šutalo, glavni urednik Hrvatskog Medijskog Servisa, tada urednik portala Dnevnik.ba i urednik tadašnjeg tjednika, a danas portala Slobodna Bosna Asim Metiljević.

Pogledajte snimku emisije, komentare Šutala i Metiljevića, kako bi ste tadašnje odnose na političkoj sceni usporedili s današnjim, uoči ovogodišnjih izbora. Čini nam se, kako se, gotovo ništa nije promijenilo. Na bošnjačkoj političkoj sceni tada je bio jedan Lagumdžija, danas je lagumdžija puno više, puno su agresivniji i hrvatofobniji a rijetki su, među sarajevskim intelektualcima oni koji ne zagovaraju dekonstituiranje Hrvata, odnosno pretvaranja Federacije u bošnjački entitet, pod krinkom promocije građanskog koncepta.

Među sarajevskim intelektualcima koji su se protivili Lagumdžijinoj namjeri bio je  i sarajevski književnik Enver Kazaz. On danas na sva usta fali Nikšićev SDP koji se ni ja jotu nije promijenio u odnosu na vrijeme kada je tom strankom upravljao Lagmdžija, obmanjujući javnost pričama o multietničkoj socijaldemokratskoj stranci, koja tobož ima novu političku filozofiju.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)