Krišto: Za predstavnike Bošnjaka neprihvatljivo sve što dolazi od predstavnika hrvatskog naroda

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

 

IZBORNI ZAKON

 

Komentirajući prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koji je uputila SDA, Krišto je rekla da je za HDZ taj prijedlog neprihvatljiv jer je apsolutno u suprotnosti sa Ustavom Federacije BiH i ne provodi odluku Ustavnog suda BiH.

 

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto izjavila je kako nema političke volje da budu usvojene izmjene Izbornog zakona BiH jer “za predstavnike Bošnjaka nije prihvatljivo ništa što dolazi od predstavnika hrvatskog naroda”.

“To smo čuli i u Zastupničkom domu, gdje su jasno rekli da treba prihvatiti hitnu proceduru i što prije da taj zakon padne. Izborni zakon BiH mora se promijeniti”, rekla je Krišto novinarima u Sarajevu.

Ona kaže da nema političke stabilnosti bez izmjena Izbornog zakona BiH koje moraju biti u skladu s važećim Ustavom i koje moraju sprovesti odluke Ustavnog suda BiH i ne smiju nikako diskriminirati bilo koga, prenosi Srna.

Prema njenoj ocjeni, izmjene Izbornog zakona BiH koje je uputio HNS sasvim su prihvatljive.

Komentirajući prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koji je uputila SDA, Krišto je rekla da je za HDZ taj prijedlog neprihvatljiv jer je apsolutno u suprotnosti sa Ustavom Federacije BiH i ne provodi odluku Ustavnog suda BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Šefik Džaferović (SDA) rekao je novinarima da njegova stranka neće prihvatiti prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je došao iz Doma naroda, a čiji su predlagači izaslanici iz reda hrvatskog naroda.

“Očekujem da taj prijedlog sutra neće biti usvojen u Zastupničkom domu”, kaže Džaferović, dodajući kako očekuje da će prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je uputila SDA biti prihvaćen u prvom čitanju.

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je prekinuta 21. prosinca, bit će nastavljena sutra raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Prethodno su zastupnici usvojili zahtjev Doma naroda kao predlagača zakona da on bude razmatran po hitnom postupku. Ovaj zakonski akt Dom naroda je usvojio na prijedlog Kluba izaslanika iz reda hrvatskog naroda.

 

Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)