LOVRINOVIĆ: Dosta je više da nam netko drugi bira člana Predsjedništva i izaslanike u Dom naroda

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

 

Predsjedatelj Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović izjavio je danas da nikada neće odustati od legitimnog zastupanja hrvatskog naroda.

 

Po njegovim riječima, zavaravaju se svi oni koji misle da će HDZBiH podržati bilo koji prijedlog zakona koji to ne rješava.

– Dosta više od 2002. godine da nam netko drugi bira. Priča da oni štite Hrvate Goražda, Sarajeva itd. na uštrb Hrvata koji žive i većinski žive na drugim prostorima je čista laž i nebuloza. Neka u Dom naroda Klub Hrvata izaberu Hrvati, kakvom god hoće matematikom. Neka člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda izaberu Hrvati – istaknuo je Lovrinović u izjavi medijima.

Govoreći o njihovom prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH koji će biti razmatran u nastavku sjednice Zastupničkog doma državnog parlamenta sredinom ovog tjedna, Lovrinović je kazao da su predložili da on bude razmatran u redovitoj proceduri pa da kolege ponude amandmane. Kaže da su bili spremni za prihvaćanje jednog dijela amandmana.

Ponovio je da je temeljno pitanje koje ih zanima legitimno predstavljanje Hrvata u tijelima BiH koja su u Ustav postavljena, a to su Dom naroda i član Predsjedništva BiH.

– Bili smo voljni da eventualnim amandmanima i rješenjima na ponuđenom tekstu možda dođemo do rješenja. Mi do rješenja moramo doći. Stvar je da se Izborni zakon mora izmijeniti – smatra Lovrinović.

Kaže da je očito raspoloženje u prethodnom dijelu rasprave i u javnosti do tada takvo da njihov prijedlog zakona neće biti podržan.

– Ići ćemo s drugim prijedlogom, koji će opet sadržavati principe o kojima govorim. Ići ćemo sve dotle dok to ima smisla, dok se izbori ne raspišu. Nudit ćemo i druga rješenja – istaknuo je Lovrinović./

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori