CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks) Mile Prpa: Spriječavati kontinuiranu agresiju laži na Hrvatsku

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

Spriječavati kontinuiranu agresiju laži na Hrvatsku

– Naša domovina Hrvatska već više od sto godina izložena je bestijalnoj agresiji laži kako unutar nje same a još više u međunarodnim odnosima, od strane politike i velikosrpskog nasrtaja, što je imalo i još ima razarajuće rezultate na hrvatski narod i njegov opstanak.

Kako se boriti protiv te, toliko široke i toliko dugotrajne frontalne agresije laži na našu domovinu, na naš narod, na našu povijest, na našu kulturu, na našu Crkvu – ukratko na našu prošlost, na našu sadašnjost i na našu budućnost. Odgovor glasi – strpljivo istinom, i samo istinom, čvrstom argumentiranom, boriti se u svakom segmentu, boriti se frontalno, ne samo braniti se, već boriti se – Agresijom istine. Ona mora izlaziti iz usta svakog našeg školarca i studenta, svakog radnika, činovnika i intelektualca, a posebno povjesničara i diplomata, ona mora izlaziti iz svih medija priopćavanja, iz svih znanstvenih, vjerskih i kulturnih, i državnih institucija, iz svih vjerskih zajednica, iz svih političkih stranaka – ona mora biti dugotrajna, uporna svenarodna fronta – Fronta Istine. Jer – samo nas istina može osloboditi, ali i spasiti!

Jugokomunističkoj i velikosrpskoj historiografiji ni kao cjelini ni partikularno ne smije se vjerovati. To dobro znamo iz iskustva jer na svakom koraku nailazimo na nevjerojatne laži ili poluistine o Hrvatskoj, a što je najtragičnije te laži uspješno plasiraju stranim zemljama, a nažalost i dobrom dijelu hrvatskog pučanstva.

Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“: Zašto mi Srbi lažemo?

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.- Laž je srpski državni interes. Laž je u samom biću Srbina. U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina. Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…!”

Prkos vladajućih je najgori mogući oblik vladanja.
Tamo gdje vlast donosi odluke da bi prkosila svom narodu,
ta vlast ruši same temelje države.
https://hrvatskonebo.com/CodexmoralisCroaticum/2018/01/15/codex-moralis-croaticum-hrvatski-moralni-kodeks-mile-prpa-hrvatsko-nebo/
CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)/ Mile Prpa/Hrvatsko nebo

4 thoughts on “CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks) Mile Prpa: Spriječavati kontinuiranu agresiju laži na Hrvatsku

  1. Predivna knjiga svestranog pisca, slikara, pjesnika, kolumniste Mile Prpa. Nije čudo da je najcitiranija knjiga u svijetu poslije Biblije. Svakako je za preporučiti ne samo pročitati nego je i kupiti.

    1. Stigla mi je knjiga ” Codex…” ali,iako je navedeno da je dostava besplatna,HP ju je ipak naplatila umalo 50% od vriednosti knjige.O čemu se radi ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)