Počinje Europsko prvenstvo: Hrvatska u rasprodanom Spaladiumu dočekuje Srbiju

Vrijeme:1 min, 35 sec

 

 Čekanju je došlo kraj, danas počinje Europsko rukometno prvenstvo. Svi Hrvatski gradovi spremni su dočekati europske reprezentacije, a sve oči hrvatskih navijača uprete su prema Splitu gdje će Hrvatska u svojoj prvoj utakmici dočekati Srbiju.

 

Prvenstvo se otvara u Splitu i Poreču, a prve utakmice na rasporedu su u 18.15. U Splitu će u skupini A igrati Švedska i Island, dok će se u Poreču sastati Bjelorusija i Austrija, prenosi HRT.

Susret Hrvatske i Srbije na rasporedu je u 20.30 u rasprodanoj Spaladium Areni.

Hrvatski izbornik Lino Červar jučer je objavio popis igrača koji će Hrvatsku predstavljati na Euru: vratari Mirko Alilović i Ivan Stevanović, desna krila Ivan Čupić i Zlatko Horvat, lijeva krila Manuel Štrlek i Lovro Mihić, kružni napadači Igor Vori i Željko Musa, lijevi vanjski Domagoj Duvnjak, Marko Mamić, Stipe Mandalinić i Jakov Gojun, srednji vanjski Luka Cindrić i Igor Karačić, te desni vanjski Marko Kopljar i Luka Stepančić.

Izbornik Červar objavio popis 16 imena za Europsko prvenstvo

Iz prvotnog popisa otpali su vratar Ivan Pešić, pivoti Marino Marić i Tin Kontrec te braniči Halil Jaganjac, Denis Buntić i Šime Ivić.

Što nas čeka protiv Srbije objasnili su Igor Vori i Luka Cindrić.

Vori: Srbe poznajemo dovoljno da ih nećemo podcijeniti

Cvetković: Hrvati će imati pritisak, ali i podršku EHF-a kao domaćin

Pritisak je na nama, a oni ne mogu ništa izgubiti, jer ih svi smatraju najslabijom selekcijom u našoj skupini. Mi nećemo imati problema sa Srbijom, ako ih ne podcijenimo, moramo biti opušteni, mada će teško biti opušten pred 12 tisuća naših navijača u Spaladium Areni, rekao je Vori.

Jedva čekam da počne utakmica sa Srbima, dobro ih poznajemo i morat ćemo se jako potruditi da ih pobijedimo. Ne očekuju valjda svi da Srbiju dobijemo nakon deset minuta igre, rekao je Cindrić, igrač aktualnog europskog prvaka skopskog Vardara.

 

Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori