Mile Prpa: Druga nezgoda Malog viteza Don Quijotea – Isključenje iz škole!

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

 

Druga nezgoda Malog viteza Don Quijotea – Isključenje iz škole!

 

I kad se sve razotkrilo o akcijama Don Quijotea i njegovog prijatelja Sancho Panze, policija je svoje izvještaje dostavila u školu, ravno na ruke Ravnatelja, koji nije znao što bi učinio.

Međutim kako su o svemu pisale novine, a roditelji manje djece, slušajući razne priče, koje ni izbliza nisu odgovarale stvarnosti,  bojali se za svoju djecu.

Ravnatelj stoga pozva njihove roditelje i iznese im za kakve se sve nepodopštine terete. Roditelji Vlatka i Jureka obojicu malo išibaju i zabrane im oblačenje u odore u kojima su ih prepoznavali kao Don Quijotea i Sancho Panzu.

Ravnatelj sazove sastanak Školskog odbora i nakon duže diskusije samo s jednim glasom više donesena je odluka da se obojicu isključi iz škole. Ne trajno, već samo za tekuću godinu. Što je značilo da će morati ili ponavljati razred ili na kraju školske godine polagati ispit.

Kazna na njih nije djelovala, jer nema nikoga tko ih  može odgovoriti da se bore za pravdu. Don Quijote je dobro znao da svaka pravda možda  nekom drugom znači nepravdu. I zato ima ljudi koji ostvaruju svoje interese bez obzira je li to pravedno ili ne.

Živimo u svijetu u kojem moralna kategorija sve manje znači. To je nepravda! To je nepravda! Zvonilo je u njegovim ušima.

 

Mile Prpa / Zgode i nezgode Malog viteza Don Quijotea/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)