Zoran Pravdić: “Što je dopušteno Jupiteru i „jupiterovcima“, a što nije volu i volovima “

Vrijeme:3 min, 17 sec

 

 

     

Dnevnik Slobodna Dalmacija – „GRINTANJE“ Ivice Ivaniševića (6. siječnja 2018., str. 48))

Pedagogija šaketanja Zorana Predina

Petir: Zagovor arbitraže je izdaja.

Ivanišević: A tko sluša Zorana Predina, slušat će oluju.

Čitatelj: I ne samo to, nego će i osjećati bolne bubotke po glavi i tijelu kao svojevremeno košarkaški sudac kojeg je Zoran Predin nezadovoljan njegovim suđenjem nakon utakmice išaketao na parketu pred zaprepaštenim gledateljima!

 

Dnevnik Slobodna Dalmacija – „vaš sms“ (6. siječnja 2018., str. 48

Bicepsi i korijeni

U meču između Plenkovića i Milinovića tipujem na onog koji ima veće bicepse.
Božo, Split

Čitatelj: I na onog koji ima dublje i jače udbine i kosove korijene! Može bit da je to sin udbina profesora informatologije i majorice JNA, kosovke i vojne lekarke koja je s pukovnicom JNA dr. Mirom Broz (snahom Josipa Broza Tita) 1991.g. bila članica Povjerenstva Vojne bolnice u zagrebačkoj Dubravi u pregovorima o njezinu prelasku u nadležnost Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske?

 

Duh i moral Pavlika Morozova u Zagrebu

Vjeroučitelj se u zagrebačkoj Osnovnoj školi „Matija Gubec“ zanio, izgubio orijentaciju u vremenu i prostoru i zaboravio da nije Jupiter te da NKVD-ova i UDB-ina didaktika i pedagogija imaju i danas svoje učenike i sljedbenike. Neprimjereno je svom vjeroučiteljskom i odgojiteljskom pozivu, misiji i moralu u razredu pred učenicima u kontekstu odluke suda i emocija izazvanih presudom u Den Haagu „šestorki“ i stigme hrvatskoj državi i narodu o „udruženom zločinačkom pothvatu“, govorio da zbog njihove moguće odgovornosti za tu i takvu presudu bivše predsjednike S. Mesića i I. Josipovića te ministricu vanjskih poslova V. Pusić treba strijeljati!

U tom razredu kao i u cijelom društvu još uvijek ima nasljednika i sljedbenika NKVD-ova junaka Pavlika Morozova, koji je 1932.g. kao 13-godišnji dječak svoga oca prijavio da skriva žito i neće da ga preda u kolhoz! Tim svojim činom dao je svijetli primjer svim pionirima, omladincima i radnicima te odredio društveni kanon da su interesi komunističke partije i države ispred i iznad egzistencijalnih potreba i interesa roditelja, obitelji, društva i naroda. Dječakov je otac ubrzo uhapšen i osuđen na 10-godišnju robiju u sibirskom gulagu gdje je i umro.

Suvremeni Pavlik Morozov iz zagrebačke Osnovne škole „Matija Gubec“ pokazao se dostojnim nasljednikom svog NKVD-ovog idola i UDB-ine doušničke „škole“ svojih roditelja, pa je snimio što je moralno i društveno neprimjereno u razredu govorio vjeroučitelj, to je poslano UDB-inom portalu INDEX neosuđenog utajivača milijunskog iznosa za porez Matije Babića, i vjeroučitelj je zbog „poticanja na mržnju i nasilje“ uhićen i proveo desetak dana u istražnom zatvoru u Remetincu. U Jugoslaviji je bio čuven „verbalni delikt“ po „članu 133. Krivičnog zakona SFRJ“.

Pa neka mu tako i bude kad je zaboravio gdje i s kim živi kao i na to što je dopušteno Jupiteru i „jupiterovcima“, a što nije volu i volovima. A evo što nekažnjeno mogu te što su javno i govorili „jupiterovci“:

Prof. dr. sc. Mate Kapović: „Serem vam se na Bleiburg!“.

Prof. dr. sc. Borislav Mikulić. „Studenti, trebate polomiti noge zaštitarima“. (Zaštitari su po službenoj dužnosti štitili mirnu studentsku većinu od militantne i agresivne ljevičarski ideologizirane manjine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu).

Dr . sc. Paul Stubbs, znanstveni savjetnik: „Umri, sotono“. (Poruka javno upućena kardinalu Josipu Bozaniću).

Znakovito, Paul Stubbs je iz Velike Britanije kao član humanitarne organizacije došao u ratnoj agresiji JNA i paramilitarnih jedinica izloženu Hrvatsku, tu ostao i u Ekonomskom institutu u Zagrebu napravio znanstvenu karijeru, te kao što to vidimo o trošku hrvatskih poreznih obveznika nastavio svoj „humanitarni“ rad za službe koje su ga educirale i po zadatku uputile u Hrvatsku.

Prema članku 14 Ustava Republike Hrvatske: „Svatko u RH ima jednaka prava i slobode, i svi su pred zakonom jednaki“, no kako se te ustavne odredbe provode u društvenoj i pravosudnoj praksi moglo se vidjeti i uvjeriti iz navedenih primjera i dokaza njihove selektivne primjene i kršenja Ustava RH a što je godinama uobičajena i stalna praksa!

 

Zoran Pravdić/Hrvatsko nebo

Odgovori