Predrag Nebihi: Ukratko, Klein laže, hrvatska diplomacija šuti…

Vrijeme:3 min, 36 sec

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/12/25/jacques-paul-klein-najbolji-model-za-bih-je-onaj-koji-ima-svicarska-iza-ubojstva-leutara-stoji-politika/

 

Naravno, nakon dva tjedna šutnje na skandaloznu izjavu koju je dao Jacques Paul Klein, nakon kmetovskog zabijanja glave u pijesak, opet ja moram pobijati izrečene laži. Usput bih zamolio druge da mi kažu koliko se to generala mora ubiti da bi oni konačno počeli shvaćati situaciju.

Dakle, Klein je izjavio slijedeće:

“– Kada opkolite grad, ne bombardirate ga i ne ubijate civile. To nije rat, to je ubojstvo. To vojnici ne rade. Vojnici ne ubijaju civile. Kako su se uopće mogli nazivati vojnicima? Mi to nazivamo ubojicama” (1).

Hmm, a kako nazivate one koji su izvršili masakr u Mi Laiu? (2)

Kako nazivate one koji su izvršili masakr u Hadithi? (3)

Kako nazivate one koji mokre po ljudskim leševima? (4)

https://www.youtube.com/watch?v=u0hmmJPFU1s&t=

 

Dakle, jasno je da Klein ovdje implicitno govori o Mostaru. I ovo je zapravo dokaz kako je takva dvostruka krupna i bestidna laž mogla proći na haškom sudu. Zato jer je Amerika stajala iza nje, a kad kažem Amerika prije svega mislim na perverznog seksualnog manijaka Billa Clintona i na njegove pijunčiće poput Kleina, Galbraitha ili Okuna.

Zašto je ovo dvostruka laž?

Prvo, zato jer se Srbi 1992. godine pod zapovjedanjem Momčila Perišića razrušili najveći dio Mostara i to je sve pripisano HVO-u dok je Perišić za te zločine aboliran i to od strane haškog tužiteljstva.

I drugo, zato jer je drska, bezočna i bestidna laž da je Mostar bio opkoljen, kao što je drska, bestidna i bezočna laž da je Gornji Vakuf bio opkoljen. Za razliku od tih laži, Vareš je stvarno bio opkoljen od strane Muslimana, kao što je bila opkoljena enklava Vitez-Busovača. Da Mostar od 30, lipnja (datum koji je ključan u cijeloj priči) nije bio opkoljen posvjedočio je svjedok tužiteljstva efendija Seid Smajkić, inače duhovnik 4. muslimanske brigade “Muderis”, jedne izrazito ekstremne, zločinačke, džihadističke formacije, a tijekom protuispitivanja od strane generala Praljka (5).

Ovaj video je ključan za razumjevanje situacije pa ga valja nešto opsežnije prokomentirati. Ovih “30 kilometara u Mostaru” koje spominje general Praljak, to su onih 30 kilometara koje je oslobodio upravo Praljak. Naime, Srbi su 1992. držali istočnu stranu. Praljak je poveo opearaciju “Lipanjske zore” u lipnju 1992. godine i odbacio JNA/VRS tih 30 kilometara od Neretve. Dakle, nakon što je tih 30 kilometara bilo pod kontrolom JNA/VRS-a, od lipnja 1992. taj prostor je pod kontrolom HVO-a. A onda je došao čarobnjak Merlin, mahnuo čarobnim štapićem, i u tih 30 kilometara odjednom su se stvorile dvije brigade MOS-a, dakle muslimanskih snaga i taj prostor je čarolijom koja na sudu nije objašnjena potpao pod muslimanski nadzor. Kad je MOS 9. svibnja 1993. godine napao Mostar, HVO je odbio napad i MOS se našao u okruženju koje je trajalo do 30. lipnja 1993, kako to ovdje kažu i Praljak i Smajkić i to je definitivno istina.

A taj 30, lipanj, to je onaj dan kad je Petković izdao onu zapovjed o kojoj visi čitava ova apsurdna presuda, a izdao ju je zato jer je tada došlo do izdaje Muslimana u HVO-u zbog koje je HVO i izgubio vojarnu Sjeverni logor i na taj način muslimanske snage i Mostara spojile su se sa snagama u Konjicu i Jablanici. Upravo zbog te izdaje, koja je nedvojbena, i vojni ekspert obrane Milan Gorjanc i vojni ekspert tužiteljstva Andrew Pringle složili su se da Petkovićeva zapovjed od 30. lipnja nije diskriminatorna nego nužna i razumna mjera. (6).

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/11/28/sestorka-herceg-bosna-petkoviceva-zapovjed-od-30-lipnja-drugi-zaglavni-kamen-teze-o-uzp-u/

Valja dodati i kako je već početkom kolovoza 1993. pukla priča o “logorima” u zapadnim medijima, nakon čega dolazi do njihovog zatvaranja, tako da ta “Golgota” nije trajala sveukupno ni dva mjeseca, i to sve skupa je teško pretjerivanje, pogotovo u usporedbi s 332 muslimanska logora za Hrvate u koje je bilo detenirano ukupno 14 446 Hrvata.

Ukratko, Klein laže, hrvatska diplomacija šuti…

 

Predrag Nebihi/Hrvatsko nebo

One thought on “Predrag Nebihi: Ukratko, Klein laže, hrvatska diplomacija šuti…

Odgovori