Peticija: NE uvođenju materijala koji promiču homoseksualni stil života u naše škole!

Vrijeme:1 min, 38 sec

Peticiju kojom se štiti tradicionalna obitelj možete potpisati na poveznici:

NE uvođenju materijala koji promiču homoseksualni stil života u naše škole!

Poštovana ministrice Divjak,

Iz udruge „Dugine obitelji“, izdavača slikovnice „Moja dugina obitelj” koja promovira homoseksualni način života i posvajanje djece od strane LGBT parova, poručili su kako su zaprimili upite „pojedinih odgojno-obrazovnih djelatnika te ustanova i organizacija koje žele svoj primjerak slikovnice“.

U hrvatskom obrazovanju, koje bi trebalo težiti izvrsnosti i profesionalnosti, privatne inicijative prosvjetnih djelatnika koje nemaju suglasnost roditelja i nadležnih institucija su nedopustive.

Stoga od Vas tražim očitovanje o:

  •  jasnim kriterijima na temelju kojih organizacije civilnog društva mogu surađivati sa školama i odgojno obrazovnim ustanovama, uključujući i dostavu  publikacija) za korištenje u nastavi i radu s djecom i mladima
  • zakonskim odredbama na temelju kojih odgojno-obrazovni djelatnici te državne ustanove koje rade s djecom mogu samoinicijativno zatražiti materijale institucija civilnog društva koje nisu prošle evaluaciju nadležnih i stručnih tijela, kao što su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta te Agencija za odgoj i obrazovanje?

Roditelji i škola bi zajedno trebali djelovati na odgoju i izobrazbi djece. To zajedničko djelovanje je i predviđeno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama. A podsjećamo Vas i na Ustav RH koji u čl. 64. Štiti pravo roditelja na odgoj svoje djece:  „Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece.“ Zbog toga je neophodno da Ministarstvo u suradnji sa školama i vrtićima čiji su djelatnici samoinicijativno zatražili dostavu slikovnice obavijestite roditelje ili zakonske skrbnike djece koji te vrtiće/škole pohađaju o mogućem korištenju materijala koji promiču homoseksualni stil života i posvajanje djece od strane LGBT parova, koje nije u najboljem interesu djece te u Hrvatskoj nije dopušteno kao i materijala koji nisu prošli stručnu evaluaciju.

S poštovanjem,

http://citizengo.org/hr/ed/140147-ne-promicanju-homoseksualnog-stila-zivota-i-posvajanja-djece-lgbt-parova-u-skolama?m=5&tcid=44354453

 

 

Hrvatsko nebo

Odgovori