Hrvatski nacionalni prioriteti

Vrijeme:3 min, 6 sec

 

 

Stvaranje nevidljiva novog pakta Ribbentrop-Molotov koji kao Damoklov mač visi nad glavama srednjoeuropskih država jedino može spriječiti hrvatska strategija uz partnersku pomoć SAD-a i srednjoeuropskih država

 

Hrvatska je ušla u novu godinu stješnjena pritiscima svojih agresivnih susjeda – Slovenije, Srbije i BiH, čije velikodržavne apetitete na štetu hrvatskoga državnog teritorija sve više potpiruje opasna velikonjemačka strategija novoga Drnag nach Ostena.

Ta za europski mir pogibeljna njemačka politika, čak ni mržnju prema Hrvatima ne može prikriti u vlastitim medijima. Da je  medijska manifestacija mržnje prema Hrvatima potaknuta iz njemačkih visokih političkih središta moći najbolje potvrđuje intervju bivšega visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Christiana Schwarza Schillinga državnoj postaji Deutsche Welle, koji bi, sudeći po onom što je izrekao za Hrvate u BiH, njih poput Židova u Reichu, najrađe potpuno iskorijenio iz Bosne i Hercegovine.

Taj eksremni odnos njemačke politike prema Hrvatskoj manifestira se i u pokušaju slovenskoga prisvajanja hrvatskoga teritorijalnog mora u Savudrijskoj vali.

Naime, odluka t. zv. europskoga arbitražnoga suda, koji je najvjerojatnije na pritiske iz  Berlina, unatoč skandaloznoj korupciji svojih sudaca, odlučio dio hrvatskoga mora dodijeliti Sloveniji i tako jednu članicu poticati na agresiju prema drugoj “neželjenoj” članici EU, čime bi se onesposobilo ustrojavanje uspravnice Baltik Jadran, koju zajedno sa srednjoeuropskim državama na čelu s Poljskom podupiru Sjedinjene Američke Države.

Već spomenuta Schwarz-Schillingova poruka Hrvatima u BiH, u čijoj se pozadini skriva pritajeni oblik etničkoga čišćenja pa i možebitnoga genocida, smjera stvaranju nestabilnoga područja u zaleđu hrvatske jadranske obale, što se opet sukobljava sa strategijom NATO saveza i politikom Washingtona.

Nezajažljovst velikosrpske politike sad je već ugrađena u još jedan politički dokument – novi memorandum, koji političkim smjernicama otvara prostor za srbijansko političko djelovanje u susjednim zemljama, kako bi se Beogradu omogućila prevlast nad susjednim državama.

Njemačka politika s empatijom gleda i na novu srbijansku političku strategiju, koja bi zbog sve većega utjecaja Moskve, s balkanskoga područja trebala potisnuti utjecaj Sjedinjenih Država, u čemu se Berlin, zbog gospodarskoga interesa sve više slaže s Rusijom.

 Upravo zato, ali i zbog drugih silnica koje objektivno mogu dugoročnije ugrožavati hrvatske državne i nacionalne probitke, hrvatska se politika treba držati svojih nacionalnih prioriteta.

Među te  prioritete ponajprije spada očuvanje partnerskih odnošaja sa Sjedinjenim Američkim Državama, čiji se probitci poklapaju i s hrvatskim nacionalnim interesima.

U te interese, uz oživljavanje Hrvatske vojske i nabavu eskadrile zrakoplova F-16 spada i što žurnija izgradnja LNG terminala  na Krku, koji bi Hrvatskoj otvorio put prema važnom čvorištu energetskih pravaca u srednju Europu.

Izgradnja LNG terminala na Krku pogoduje i izgradnji veleleluke i pristaništa u Rijeci te dovoljno velika terminala za prihvat roba iz megabrodova te njihov transport najkraćim putem preko srednje Europe sve do Baltika.

Kako bi doista Rijeka postala vžana međunarodna luka potrebno je izgraditi niskotračnu prugu Rijeka – Zagreb – madžarska granica.

Rješenjem ovog pitanja smanjio bi se i intenzitet velikoslovenskih posezanja za hrvatskim teritorijem, koja znatnim dijelom svojih projekcija pokrivaju pristup luci Kopar, koja služi kao jedno od središta za izvoz njemačke robe u  daleke zemlje.

Preduvjeti za izgradnju infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj jest donošenje novoga izbornog zakona u Bosni Hercegovini, koji bi trebao omogućiti hrvatskom narodu da sam bitra svoje političke predtavnike institucije vlasti, a ne da mu ih kao dosad biraju islamski Bošnjaci.

Zadaća je Zagreba da uz pomoć američkih partnera realizira hrvatske nacionalne prioritete, a među tim prioritetima na prvom je mjestu upravo donošenje novoga izbornog zakona u BiH, kojim  bi se osigurao i opstanak Hrvata, a time i stabilnost područja u zaleđu hrvatske jadranske obale.

Stvaranje nevidljiva novog pakta Ribbentrop-Molotov koji kao Damoklov mač visi nad glavama srednjoeuropskih država jedino može spriječiti navedena hrvatska strategija uz partnersku pomoć SAD-a i srednjoeuropskih država.

Ivan Svićušić/Hrvatsko slovo

 

HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)