U BH PRAVOSUĐU SVE JE MOGUĆE (VIDEO) Sutkinja Smajlović zastupa interese optuženog Mahmuljina

Vrijeme:58 sec

 

Upravo tako se ponaša ratni sudac iz Konjica, Mira Smajlović, u predmetu protiv zapovjednika Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakiba Mahmuljina, kojeg optužnica tereti po zapovjednoj odgovornosti za zločin odreda “El mudžahedin”, nad srpskim zarobljenicima na području Vozuće 1995. godine, prenosi RTRS.

Kao da nije dovoljno što se tužitelj Sedin Idrizović drznuo da tragičnom sukobu u regiji – što je Daytonska kvalifikacija ili oružanom sukobu u BiH – haška, samoinicijativno “dodijeli” međunarodni predznak, navodeći u optužnici da je Vojska Srpske ratovala “za račun tadašnje Savezne Republike Јugoslavije”.

I kao da nije dovoljno što je isti tužitelj, već u optužnici naglasio kako su, ni manje ni više, već mudžahedini otimali ratne zarobljenike od svojih “domaćina” umanjujući tako Mahmuljinovu odgovornost!

Njegovim “putem” već od prvog ročišta krenula je i ratna sutkinja Mira Smajlović. Zakon joj nalaže da bude “neutralna”. No, jednog za drugim – svjedoke i njihov “prst krivice” usmjerava u sve druge, samo ne u Mahmuljina – u zapovjedni kadar bataljona, brigade ili divizije, onda pak u Glavni štab muslimanske Armije – imaginarno u Sarajevo ili u Tuzlu, samo ne u optuženeg zapovjednika 3. korpusa.

Opširnije u video prilogu:

 

Dnevnik.ba/http://www.dnevnik.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)