M.Pavković: Sinkopa. Mesić više ne prepoznaje laž od istine!

0

 

 

 

Sa svakim svojim javnim istupom, bivši žalosni i jadni predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić pada sve dublje. Istina, taj čovjek je čak dva puta demokratski izabran na čelo države, ali to nije sramota Hrvatske, to je u prvom redu sramota onih koji su na listiću zaokružili njegovo ime (svaka čast iznimkama), a takvih očito ni danas nije mali broj.

I u razgovoru za Jutarnji list („U Haagu sam iznosio činjenice. Laž sasvim sigurno nije hrvatski interes“, 23.12.2017.) ponovno iznosi niz kontraverznih, nedokazanih, pa vjerojatno i dobro lažiranih i klevetničkih obmana na račun prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana. Optužuje ga uz ostalo da je sa balkanskim krvnikom Slobodanom Miloševićem želio dijeliti Bosnu i Hercegovinu te da je to i javno prezentirao na nekom sastanku, kojem je navodno i on bio nazočan. Nakon toga, veli Mesić, „upitao sam Tuđmana – a što će ne sve to kazati Alija (Izetbegović)?“, a on mi je odgovorio: „Što ima Alija pitati, kad se hrvatske i srpske škare slože, nema Alija što pitati!“

Dakle, bilo je to na početku hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a politička kukavica i politički izdajica nam uz pomoć Slavice Lukić (supruge Milorada Pupovca) to tek sada, reklo bi se „u pravo vrijeme“, obznanjuje da se hrvatski odnosi još više „zakrvare“. No, kako je dalje tekla ta navodna „podjela“ BiH dobro znamo, ali Mesić o tome šuti. Njemu je ipak najvažnije da se „kaša“ i dalje muti.

Kad se ga pita: zašto je pred sudom u Haagu i kao predsjednik države bio zaštićeni svjedok?, odgovara kao „mali Ivica“. Kaže: „Po profesiji sam pravnik i kad svjedočim na sudu, a to pretpostavljam trebaju raditi i drugi, govorim o činjenicama koje su mi poznate. Ne kalkuliram kome one idu na štetu, a kome na korist. Dakle, ja nisam svjedok koji je unaprijed odlučio koga će teretiti. U svjedočenju se uvijek i do kraja nastojim držati istine“.

Eto, to je odgovor jednog (komunističkog) pravnika zašto je bio zaštićeni svjedok! To i ništa više.

Za sebe tvrdi da je uvijek govorio istinu, iako primjerice još ni danas javnost ne zna na koji je način došao do novca za ekskluzivan stan i štošta drugoga. Kaže da ga zovu  po svijetu  i da mu plaćaju skupa putovanja. Možemo samo zamisliti na koji način strancima „predaje“ hrvatsku povijest i ulogu prvog hrvatskog predsjednika. No, ako ga i zovu, zovu ga baš takvi koji od Mesića žele čuti „istinu“ koja i njima odgovara. Kako na te njegove „svjetske ekskurzije“ gleda hrvatska diplomacija? Zašto nitko javno ne reagira na navodne laži, klevete i uvrede ovog čovjeka? Dobro je možebitno jedino to što strani mediji uopće ne prate njegova „naučna“ predavanja, već se o njima jedino može pročitati na stranicama SUBNOR-a RH!

Od svih podmetanja, gluposti i laži koje je iznio u ovom intervjuu, spomenut ćemo  još samo to da i dalje brani dio istaknutih pripadnika jugoslavenskih tajnih službi koji su bez provjere prešli na hrvatsku stranu i zauzeli visoke kadrovske položaje. Njegovo je objašnjenje da je to „normalno“ jer da „ne možete vođenje očne klinike povjeriti nekom tko se bavio užarstvom te da se to mora dati nekome tko ima nekakva znanja o okulistici“, itd. i tome slično.

Prvi hrvatski predsjednik se valjda i na Nebu pita: Bože, s kakvim sam ja to „g…..a“ stvorio hrvatsku državu?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 

Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara