ČOVIĆ U ČESTITKI KARDINALU PULJIĆU: Molimo se Bogu i za one kojima smeta što želimo živjeti ravnopravno s drugima

Vrijeme:2 min, 11 sec

 

 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović uputio čestitku u povodu Božića nadbiskupu vrhbosanskom Vinku kardinalu Puljiću, prenosi Hrvatski Medijski Servis. U čestitci stoji:

 

-Uistinu je poseban osjećaj pripadati zajednici vjernika u ove svečane blagdanske dane, kada željno iščekujemo blagoslov trenutka Kristova rođenja. Njegov rođendan je rođendan svih nas koji smo okupljeni pod okriljem Svete Crkve, koja je naša vodilja, uzdanica i poveznica sa Svevišnjim.

Kao što se Bog kroz Malog Isusa odlučio približiti nama, tako i mi s naše strane trebamo iskoračiti bliže Bogu koji nas priželjkuje u svom naručju. Doista, nema veće svrhe za smrtnog i prolaznog čovjeka nego težiti Bogu i njegovoj blizini koja pruža najsavršeniju duhovnu utjehu, okrepu i obnovu. Pozivam Vas da to zajedno činimo u ove dane velike radosti i blagoslova, baš kao što smo to učinili prije nekoliko dana, prigodom vaše duhovne poduke i zajedničke molitve za našu obnovu u Božjoj ljubavi i vjeri.

U obvezi smo pridržavati se onoga što nam nalaže naša vjera, a to ćemo najdublje svjedočiti slaveći dan rođenja Isusa Krista. Zato, molimo se ovih radosnih dana u zajedništvu, da pošaljemo što snažniju i glasniju poruku, zajedno sa svim našim vjernicima, pripadnicima Svete Katoličke crkve; s cjelokupnim našim hrvatskim narodom, za njega, njegov opstanak i budućnost na stoljetnim ognjištima, svetom tlu naših baka i djedova; za domovinu i sve ljude dobre volje. Molimo i za one čija srca prožimaju nevjerica, oholost i mržnja, kojima smetamo samo zato što ne pristajemo ni na što drugo osim na život u slobodi i dostojanstvu, zajedno, ali samo ravnopravno s drugima.

Za sve one kojima to smeta, na poseban način ćemo se moliti, da i njih prožme Božja nakana i milost, za opće dobro svih nas koji dijelimo ovaj prostor i koji smo već stoljećima upućeni jedni na druge. Na to nas obvezuje naš katolički nauk. Doista, ljubiti bezuvjetno, pa i one koji nam ne misle dobro, kao bližnjeg svoga – ima li veće i potpunije ljubavi od takve savršene, apsolutne ljubavi koja jedino može doći od Boga?

Neka vas svjetlo rođenja Isusa Krista obasja toplinom ljubavi koju ćete u obilju radosti podijeliti s vašim bližnjim. Pripravimo naša srca u ovim radosnim adventskim danima ljubavi i mira, s nestrpljenjem očekujući blagdan slavnog rođenja našeg Spasitelja Isusa Krista.

Uzoriti Kardinale, Vama osobno, te svim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, kao i svim katolicima u Bosni i Hercegovini, želim čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2018. godinu. Želim Vam mnogo uspjeha i svako dobro u Vašoj svetoj i odgovornoj službi na dobrobit čovjeka, obitelji i domovine, stoji u Čovićevoj čestitki kardinalu Puljiću. /HMS/

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)