PREDSTAVLJANJE KNJIGA U SISKU: „VIDJETI NEĆU NIKAD VIŠE TEBI RAVNA“

Vrijeme:6 min, 4 sec

 

PREDSTAVLJANJE KNJIGA U SISKU:

„VIDJETI NEĆU NIKAD VIŠE TEBI RAVNA“

Dopustite mi da vas sve lijepo pozdravim. Zahvaljujem se Ocu biskupu što je organizirao i predstavio knjige J. Pečarić, Thompson – pjesmom za Hrvatsku i

M. Međimorec i J. Pečarić, General Praljak, II. Prošireno izdanje. Zahvaljujem se i Marku Ljubiću na predstavljanju knjiga. I on i Biskup su predstavljali knjigu o Thompsonu u Zagrebu. Uvjek će mi ostati u sjećanju kako su mrzitelji svega hrvatskog poslije tog predstavljanja žestoko napali našeg HRVATSKOG biskupa. Čak i u Saboru. A nema bolje potvrde da dobro radite ot takvih napada onih koji mrze naš narod i našu državu. Ne daj Bože da Ti takvi plješću, tj. tapšu te po ramenu.

Zapravo je ovo prvo predstavljanje ovog drugog izdanja knjige o generalu

Praljku kome na biskup Košić napisao Pogovor. Kolega Međimorec i ja smo očekivali da to drugo izdanje ugleda svijetlo dana u trenutcima kada naš prijatelj Slobodan Praljak izađe iz zatvora,

Umjesto toga naš prijatelj je otišao u legendu, a negove riječi će pamtiti mnoge generacije Hrvata:

„Suci, Slobodan Praljak nije ratni zločinac! S prijezirom odbacujem Vašu presudu!“

U ovoj knjizi naći ćete moj tekst „Ubiše mi prijatelja“. Doista se tu radi o ubojstvu pa sam te suce nazvao sucima-ubojicams,

Možda sam bio nepravedan samo u tome što je tih ubojica bilo mnogo više. Možda posebno treba naglasiti da ih ima mnogo u RH.

Zar nije ubojica i onaj koji danas može izjaviti slijedeće:

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak je poručio da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović “apsolutno mora poštovati zakon” po pitanju oduzimanja odličja osuđenim generalima te da Hrvatska mora poštovati haške presude generalima

“Bilo bi dobro da se negdje po briselskim hodnicima nađe premijera Plenkovića i pita njega što misli o oduzimanju odličja. HDZ je izručio sve generale Haagu, Ivica Račan nijednog, a sada se na ljudskoj žrtvi pokušavaju ukrasti jeftini politički poeni. Ratni zločin je ratni zločin, onaj tko je ubijao, silovao – mora za to odgovarati, za to nema opravdanja“, komentirao je Bernardić.

Ovo je dano na više portala. Međutim sam sam na HTV-u čuo mnogo goru Bernadićevu formulaciju pa sam i to uspio pronaći:

Isto tako je činjenica da onaj tko je klao muškarce, strijeljao djecu i silovao žene mora odgovarati za ratne zločine. Da je ratni zločin – ratni zločin, ma koliko neki pokušavali to prikriti, i da netko za to treba odgovarati. 

http://vijesti.hrt.hr/419822/oporbeni-zarez-bernardic-o-sabi-odbijenici-iz-metkovica-i-praljku

Bernadića ova izjava svrstava uz bok od HNES-a etički osuđenih veleizdajnika Mesića, Josipovića i Pusićku!

Da, zar nije ubojica generala Praljka onaj koji izrijekom tvrdi da su osuđeni u Haagu KLALI MUŠKARCE, STRIJELJALI DJECU I SILOVALI ŽENE?

Zar takvi nisu najodgovorniji za generalovu smrt?

Što li su sve radili ovih 13 godina dok je veliki hrvatski general u Haagu umjesto sebe branio Hrvatsku! A vrhunac te njegove obrane je njegov kraj.

Svi znamo da su osuđeni Hrvati osuđeni po veoma široko definiranom Udruženom zločinačkom poduhvatu na način kako to nikad nije niti će u budućnosti itko biti osuđen.

Osuđeni su kao ratni zločinci za zločine koje nisu počinili, nisu ih naredili i nisu znali za njih  a pripadnicima hrvatske pete kolone tj. Hrvatskim ubojicama generala Praljka oni su KLALI MUŠKARCE, STRIJELJALI DJECU I SILOVALI ŽENE?

U spomenutom mom članku citirao sam i svoj tekst od prije 15 godina u kome sam za generala Praljka rekao:

„A čovjek takve biografije najviše i podsjeća na onog kome je moja knjiga bila i posvećena – Oca hrvatske države, dr. Franju Tuđmana.“

Danas vidimo da i drugima nije strana takva usporedba. Tako sin HRVATSKOG predsjednika akademika Franje Tuđman prof. dr. sc. Miroslav Tuđman na Komemoraciji u dvorani Lisinski kaže:

„Nema toga među nama koji bi mu mogao biti ravan po fizičkoj neustrašivosti, moralnoj beskompromisnosti, intelektualnoj superiornosti, odanosti domovini ili socijalnoj požrtvovnosti. Možda se neki od nas mogu mjeriti u nečemu sa Slobodanom, ali nitko u svemu. Zato mu nitko nije ravan…“

Da bi na kraju general Tuđman ponovio:

„Vidjeti neću nikad više Tebi ravna.“

A naslov najnovije kolumne književnika i kolumniste Nenada Piskača je:

„Poslije detuđmanizacije suočavamo se i s depraljakizacijom.“

A dr. sc. Damir Pešorda naslovio je svoju današnju kolumnu u Hrvatskom tjedniku: NAKON TUĐMANA I PRALJKA.

On piše:

„Tuđman i Praljak simboli su jednoga vremena. Nacionalni romantici, ali i ljudi od djela, intelektualci, sanjari i ratnici istidobno. Stvaranje nacionalne države bio je njihov vrhunac. Vrijeme od smrti jednoga do smrti drugoga, osamnaest posljednjih godina, bilo je vrijeme rastakanja njihova djela. Praljkov krik u Haaškoj sudnici posljednji je poziv tuđmanovske Hrvatske Hrvatima da se osvijeste.

Ima simbolike u tome što danas promoviramo knjige o Praljku i Thompsonu. Kroz svo ovo vrijeme oni su na različite načine progonjeni od svih onih koji mrze i hrvatsku državu i hrvatski narod, pa se u obje knjige i nalazi isti moj tekst: „PRALJAK I THOMPSON“. Obojica su se, svaki na svoj način borili protiv tih mrzitelja, borili se za istinu o Hrvatskoj.

U Lisinskom se ta povezanost ogledala u činjenici da su svi snimatelji i novinari opkolili Thompsona kada se on tamo pojavio. Evo naslova o tome:

KOMEMORACIJA ZA GENERALA THOMPSON: U OVOJ DVORANI MJESTO JE I DRŽAVNOM VRHU! 

(…)

Marko Perković Thompson komemoraciju prati iz prvog reda.

“U ovoj dvorani mjesto je svima koji poštuju sve što je general Praljak učinio za Hrvatsku, pa i državnom vrhu”, rekao je Thompson, piše Večernji. 

Dnevnik.ba/http://dnevnik.ba /Hrvatsko nebo

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/12/11/komemoracija-za-generala-thompson-u-ovoj-dvorani-mjesto-je-i-drzavnom-vrhu/

Zapravo ono što se dogodilo u Haagu je osveta svjetskih moćnika Franji Tuđmanu. Osveta Vijeća sigurnosti UN.a. Sjetimo se vremena kada je Vijeće sigurnosti htjelo donijeti rezoluciju kojom je trebala RH biti proglašena agresorom u BiH, dakle isto što je sada uradio zločinački sud u Haagu. Tada im je tadašnji hrvatski veleposlanik u UN-u dr. sc. Mario Nobilo prenio Tuđmanovu poruku.

Znate li što im je Tuđman poručio?

U MOMENTU DONOŠENJA TE REZOLUCIJE HRVATSKA VOJSKA ĆE DOISTA UĆI U BIH!

To je bilo ujutru. Poslijepodne su „zaboravili“ na rezoluciju!

Da, to je bio doista HRVATSKI predsjednik, zar ne?

Na kraju moram ponoviti Praljkove povijesne riječi:

„Slobodan Praljak nije ratni zločinac! S prijezirom odbacujem vašu osudu!

Popivši otrov on je tom sudu (ponovit ću samo naslove mojih knjiga o tom sudu: Sramotni sud u Haagu, Zločinački sud u Haagu i Rasizam suda u Haagu)izrekao smrtnu presudu. S pravom jer se radi o sudu punom sudaca-ubojica i tužitelja-ubojica.

A general Praljak se u svom posljednjem razgovoru s mojim suautorom dr. Miroslavom Međimorcem osvrnuo i na prvo izdanje ove knjige:

“Čuja sam da si opet napisa niku knjigu? Rekao sam mu da je to bio zajednički posao s Josipom (akademik Pečarić), da su uključeni prilozi iz podlistka HKV-a, da bih napisao drukčiju knjigu da me nije Josip iznenadio prijedlogom o spajanju s njegovom. – Mislim da je sve dobro ispalo. Vidjet ćeš. – A jesam li ispa lip na fotografiji, jesam? Ča veli Vedrana? Pitao je za sliku na ovitku.knjige. – Lip si, lip Bobiša, dobacila je Vedrana kad sam joj ponovio njegovo pitanje. –A onda dobro.”

Da, ne ostaje mi ništa drugo nego da ponovim Tuđmanove riječi:

„Vidjeti neću nikad više Tebi ravna.“

HVALA!

Josip Pečarić/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)