Nikada bogatiji Božićni sadržaj u Središnjoj Bosni: Vitez, Busovača i Kiseljak spremni za vikend

Vrijeme:3 min, 33 sec

 

 

Nikada bogatiji božićni program u Središnjoj Bosni; Travnik, Novi Travnik, Vitez, Bugojno, Uskoplje, Kiseljak.. na poseban i svečan način dočekuju najradosniji katolički blagdan.

 

Nakon već najavljenog “Božića u Busovači” i “Božićne čarolije u Travniku”, završenog prošlotjednog Adventskog sajma u Novom Travniku susjedna općina Vitez drugu godinu za redom organizira manifestaciju, piše Art.info.ba

„Božić u Vitezu“

koja će se održat 15. i 16. prosinca 2017. godine na Gradskom trgu u Vitezu s početkom u 18 sati. “Božić u Vitezu” Pored toga što će okupiti nekoliko tisuća ljudi na jednom mjestu da se zajedništvu raduju dolasku najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića, manifestacija će ponuditi široku paletu sadržaja.

Tradicionalno, program će započeti paljenjem božićnog svjetla na boru koji se nalazi na središtu gradskog trga.

Tim svečanim činom će manifestacija simbolično biti otvorena.

Nakon toga će biti uprizorenje živih jaslica koje će nam i ovaj put približiti pravi duh božićne radosti kroz uprizorenje Isusova rođenja i prvih trenutaka života. Posjetitelji će moći pogledati radove 46 izlagača kreativaca te odabrati zanimljiv i unikatan božićni poklon.

Također, imat će priliku uživati u kuhanom vinu, toplim i hladnim napicima, kobasicama, pecivima, palačinkama, fritulama, kokicama i drugim ukusnim delicijama.

Organizatori su pripremili bogat glazbeno-zabavni program. Posjetiteljima će se pjesmom predstaviti velik broj talentiranih glazbenika našega grada, a dobro poznati bend „Posebna vožnja“ će nas do kasnih noćnih sati zabavljati petkom, dok će DJ Gogs program pjesmom obogatiti u subotu. Popratni sadržaji su svakako faktor iznenađenja. Kutak za najmlađe bit će ove godine posebno zanimljiv!

Osim neizostavnog Djeda Božićnjaka s kojim će se djeca moći družiti i slikati tijekom obje noći manifestacije, tu je i oslikavanja lica, zanimljiv okvir za slikanje , klupa za poljupce i sl.

Dakle, bogat sadržaj za male i velike! „Ove godine smo se potrudili unaprijediti sve zabavne, kulturne i glazbene sadržaje kao i ponudu hrane i pića, dekor i sl. Očekujemo jednak, ako ne i veći broj posjetitelja, a prisjetimo se da je prošlogodišnji „Božić u Vitezu“ okupio prema našim procjenama između tri do četiri tisuće naših sugrađana, a treba spomenuti da je bilo i posjetitelja iz drugih gradova i općina.“

Premda je interes za ovogodišnji „Božić u Vitezu“ bilo iznimno veliko, iz organizacije su se potrudili svim zainteresiranim izlagačima i ugostiteljima dati priliku te su kapaciteti već u prva tri dana objave natječaja bili popunjeni, a svima osigurano mjesto.

„Unatoč najavljenoj kiši, mi se vrijedno pripremamo i nećemo dozvoliti da nam vrijeme pokvari ugođaj.

Ne možemo promijeniti činjenicu da će nas kiša pratiti tijekom oba dana te nam otežati dosta toga, uz vašu pomoć imamo namjeru sve planirano i ostvariti!“ poručuju dame iz organizacije „Božića u Vitezu“.

Adventski sajam u Kiseljaku Kiseljačanima će se za program adventa pružiti obilje dobre zabave i uživanje u blagdanskim delicijama. Glavni adventski sajam održat će se na Trgu kneza Radoje.

Program:

15.12. (petak) Otvorenje Božićnog sajma 21 sat

16. 12. (subota) Božićni sajam uz glazbu, kuhano vino i ukusne blagdanske delicije od 17 sati.

17. 12. (nedjelja) Božićni sajam uz glazbu, kuhano vino i ukusne blagdanske delicije od 17 sati. Na Sajmu će se predstaviti brojni pojedinci i skupine koji će prodavati razne rukotvorine,kolače,hranu, pivo .

Travnik, Dolac, Jankovići, Guča Gora, KŠC “Petar Barbarić” Travnik u iščekivanju Božića

Svake adventske nedjelje svečano je u Hrvatskom amaterskom kazalištu Travnik u Jankovićima. .U nedjelju, 17. prosinca ispred Doma kulture “Ivo Andrić” u Docu na Lašvi u organizaciji cross kluba organizira se bogat cjelodnevni adentski program.

Katolički školski centar “Petar Barbarić” Travnik 20. prosinca tradicionalno obilježava Božić svetom misom, priredbom, koncertom i živim jaslicama. 21. prosinca organizira se u središtu grada “Božićna čarolija u Travniku”, dok je sutra dan, 22. prosinca tradicionalni koncert “Božić u Travniku” u Centru za kulturu u 20 sati. 23. prosinca ispred samostana u Gučoj Gori organizira se bogat blagdanski program od 17 sati.

“Drukčija božićna zabava u Novom Travniku”, božićni sajam u Bugojnu i Uskoplju Između ostalog u Bugojnu se priprema božićni sajam i ove godine, neslužbeno 21. prosinca, dok će krajem idućeg tjedna (datum još nepoznat) sajam biti organiziran i u Uskoplju. 23. prosinca “Drukčiji radio” i Udruga “Pront” iz Novog Travnika organiziraju bogatu “Drukčiju božićnu zabavu u Novom Travniku”. O spomenutim nadolazećim događajima više ćemo i detaljnije u narednim danima.

 

Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)