HKD Napredak ,HAZU sa sjedištem u Mostaru i “Hrvatska žena ” s radošći Vas pozivaju na HRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO NAPREDAK, HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI SA SJEDIŠTEM U MOSTARU I „HRVATSKA ŽENA“ s radošću Vas pozivaju na BOŽIĆNICU!

Vrijeme:2 min, 53 sec

 

 

HRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO NAPREDAK,

HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI

SA SJEDIŠTEM U MOSTARU

I „HRVATSKA ŽENA“

s radošću Vas pozivaju na

HRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO NAPREDAK,

HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI

SA SJEDIŠTEM U MOSTARU

I „HRVATSKA ŽENA“

s radošću Vas pozivaju na

BOŽIĆNICU!

Susret će se održati u- četvrtak, 14. prosinca 2017. u 18.00 sati u Napretkovom domu u Mostaru.

 

Narodi nam se Kralj nebeski…!

U programu sudjeluju:
Frama “Ružići” , Zbor mladih iz Gradnića,
Glazbena skupina “Pjevanjem do zdravlja”, Pjevačica Sanda Pandža, Pjevačica Karla Knezović, Plesni klub “ERIGO” Mostar, Napretkovi mladi glazbenici…
Predstavljanje Napretkovog povijesnog kalendara za 2018.
prof. Tihomir Marić, fra Andrija Nikić i drugi.
Voditeljica programa je Sanda Pandža.

Radujemo se Vašem dolasku!
Ulaz je slobodan!

NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ – SVETO POROĐENJE ISUSOVO,
BILA VAM BLAGOSLOVLJENA 2018. KRŠĆANSKA, 116. NAPRETKOVA I ŠESTA AKADEMIJINA GODINA

 

Akademijina i Napretkova čestitka za Božić i 2018. godinu

Hvaljen Isus i Marija!

Draga kršćanska braćo  i sestre, dragi prijatelji i ljudi dobre volje!

Čestit Vam Božić i blagoslovljena 2018. godina!

Moja ovogodišnja čestitka doziva u pamet da nas Bog voli i poručuje: Čovječe probudi se. Bog je postao čovjekom! Božja Riječ  je tijelom postala i nastanila se među nama!

 

Božić je započeo u Božjem srcu. On je potpun kada stigne u ljudsko srce.

Božić se temelji na razmjeni darova: dar Božji čovjeku je njegov Sin; a dar čovjekov Bogu postaje kada se mi darujemo Bogu.

Evo Božića! A Božić nije samo datum. Božić je stanje našeg uma i srca. Tako Božić postaje dan koji drži svo vrijeme zajedno.

Novi naš povijesni kalendar za 2018. posvećen je Gospi Ljubuškoj. Gospa je bila i ostala suputnica i supatnica naših fratara. Njih je dovela u Hercegovinu. S njima je bdjela u Franjevačkom samostanu u Ljubuškom. Njih je čuvala od 1468. u Zaostrogu, njihovu slavu je proširila,  Gospa je bila i ostala suputnica i supatnica naših fratara, uključujući ih među čuvare 2709 najpoznatijih čudotvornih marijanskih svetišta 1672. godine. Gospa je među  nama svojim ukazanjima od 1981. godine u Međugorju. Gospa želi svakodnevno ostati s nama, na što podsjećaju stranice našeg  kalendara. Gospa svjedoči da su franjevci tijekom gotovo 800 godina u Hercegovini, pa sve do danas jedina živa ustanova koja je nadživjela srednjovjekovne banove, hercege i kraljeve,  okupatorske sultane, austrougarske careve i kraljeve, te konačno i predvodnike političke vlasti tijekom dvadesetoga stoljeća. Fratri, puni ideala na početku XXI. stoljeća idu u budućnost s Gospom. Dram radosti tijekom stoljeća fratri su s vjernim pukom tijelom i dušom plaćali. To svjedoče naši franjevački i katolički mučenici, koje je Bog na nebu okrunio.

 

Pjesnikinja Marija Dubravac iz Australije poručuje:

„Čar Božića nek se vječno mlađa,

Mir nek grli ratove i zlobu.

Nek se sloga čovječanstvu rađa,

Mržnji, ratu, mjesto je u grobu.

Dođi, dođi, Isuse maleni,

Još na svijetu za te mjesta ima.

Domovi nam širom otvoreni,

Evo stana u našim srcima.”

U ozračju božićnih i novogodišnjih blagdana, pozivam čitatelje: Uputimo se prema Novoj godini s Božjim blagoslovom. Neka nas Gospodin blagoslovi i neka nas čuva! Neka nas licem svojim obasja i milostiv nam bude! Neka nam se Gospodin smiluje i mir nam svoj dadne! (Usp.: Br 6, 24-26). Zagovorom Gospe Ljubuške, sv. Katarine, sv. Franje, sv. Ante i ostalih zagovornika neka nas, u 2018. godini, prati mir i dobro!

Na dobro vam došao Božić, Mlado 2018. ljeto i 116.  Napretkova i šesta Akademijina godina s kalendarom za 2018. godini želi

 

fra Andrija Nikić, predsjednik

 

Hrvatsko nebo

Odgovori