SKANDAL U TUŽITELJSTVU BiH Nestao ratni dnevnik iz Konjica, Tomić tvrdi da je pisac dnevnika Miralem Macić otrovan

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

 

Iz Tužiteljstva BiH nestao je original dnevnika koji je o ratnim zbivanjima u Konjicu, prije svega kad je riječ o ratnim zločinima nad Srbima, pisao Miralem Macić, nekadašnji pripadnik policije i tzv. Armije RBiH u Konjicu – rekao je za beogradske “Novosti”, odvjetnik Dušan Tomić, koji je svojevremeno zastupao obitelji oštećenih, a zatim i samog Macića, kad je prvobitno izašao iz zatvora.

 

Tomić podsjeća da je Macić osuđen na 17 godina zatvora, jer je proglašen odgovornim za ubojstvo četvoročlane obitelji Punković iz Konjica.

– Dugo sam nakon tog suđenja razgovarao s Macićem, koji mi je u jednom trenutku rekao da se pokajao – priča Tomić.

– Rekao sam, ako je tako, napiši svojom rukom dnevnik i neka ostane svjedočanstvo o svemu onome što se događalo u Konjicu tijekom rata i kakvi su zločini činjeni, prije svega prema nedužnim srpskim civilima. Miralem je to i učinio, i to precizno, jasno i s niz argumenata i detalja. I taj dokument u vidu dnevnika dostavljen je Tužiteljstvu BiH.

Tomić kaže da je to praktično svjedočenje, pored ostalog, i o zločinima svih 13 osumnjičenih za zločine u Konjicu nad Srbima, kojima je na zahtjev Tužiteljstva BiH sud odredio pritvor.

– Simptomatično je da je original dnevnika nestao, a još u siječnju 2012, kad je iznenada u zatvoru Busovača umro Macić, tvrdio sam i ostajem pri tome da je otrovan, kako ne bi i neposredno svjedočio o zločinu i zločincima – kaže Tomić.

Odgovornost

Miralem Macić je u svom dnevniku naveo i svoju ulogu i odgovornost u tim zločinima. Neko se dobro potrudio da original nestane, ali u dogovoru s postupajućim tužiteljem sve ćemo učiniti da validnost fotokopiranog dokumenta bude maksimalno vjerodostojna – kaže Tomić./HMS/

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)