D Bašić: Besramne laži i podvale “Prvih online stranačkih novina u Republici Hrvatskoj -HRVATSKO PRAVO”  stranke HSP 1861

Vrijeme:4 min, 41 sec

 

 

U  besramnim lažima  “Prvih online stranačkih novina u Republici Hrvatskoj -HRVATSKO PRAVO”  stranke HSP 1861   u pamfletu pod naslovom  “TUĐMAN PRESUĐEN KAO RATNI ZLOČINAC”  izrečen je niz stravičnih laži  uperenih da se nanovo oblati prvo Prvi predsjednik Republike Hrvatske dr.Franjo Tuđman a onda ponovo i general Praljak, HV HVO  kao i  Hrvati BiH

                         http://www.hsp1861.hr/vijesti2017-11/30112017-1.html

 

 

Za demantirati laži ponekad su vam potrebne stranice i stranice teksta  no pokušat ću izvući najvažnije što je najlakše i demantirati nizom dokumenata i  citiranjem vjerodostojnih  izvora

U tom pamfletu pored gomila laži koje iskoče pred vas  izrečeno je i nešto stravično. Pamflet kao da je pisao  KOS ili AID

Tako neimenovani tvorac pamfleta između ostalih laži tvrdi :

…(…)…Prema podacima Saveza logoraša BiH, na prostoru Hercegovine bilo je za vrijeme hrvatsko-bošnjackog rata osnovano 27 hrvatskih logora, dok ih je u srednjoj Bosni bilo sedamnaest. U Bosni i Hercegovini registrirano je ukupno 618 logora, od kojih su 44 držale jedinice HVO-a zajedno s HV-om; četiri logora držala je Armija BiH, a 580 srpske jedinice……(…)…

pri čemu se  isti taj tvorac pamfleta poziva  na  Savez logoraša BiH  i tvrdi da je Armija BiH držala

  “ČETIRI LOGORA “

Možda ali vrijedilo bi autora pamfleta pitati u kojem gradu su ta  četiri logora  koje autor  pozivajući se na Savez logoraša BiH “velikodušno”  spominje  i je li  “zaboravio “ ostale gradove i logore

Koliko je u stvari bilo logora po do sada istraženim činjenicama, priloženim dokumentima izjavama svjedoka i samih zatočenika ali i popisima MCK

Jedan od izvora u demantiranju ovakovih laži je i predstavljanje monografije „Od tvorca logora do radosti poricanja“  Anđelka  Kvesića, autora knjige i predsjednika Udruge hrvatskih logoraša u Središnjoj Bosni.

 

IMG_5167

 

 

Autor monografije Anđelko Kvesić istaknuo je kako ova knjiga donosti istinu i činjenice o stradanju Hrvata u BiH, odnosno, odvođenjima u logor hrvatskih civila i pripadnika HVO-a.

„Sadržaj monografije donosi točne i objektivne podatke, iskaze svjedoka i preživjelih logoraša, fotografije, i doslovce, dokazni materijal o tome, kakav su tretman civili hrvatske nacionalnosti i pripadnici HVO-a imali u više od petsto logora za vrijeme Domovinskog rata“, kazao je Kvesić.

Napomenuo je i kako je tzv. Armija BiH formirala 331 logor, a VRS 194 u kojima su mučeni i zlostavljani Hrvati.

Kvesić, je također, istaknuo kako, naslov monografije govori o tome da, danas oni koji su formirali logore, osjećaju radost poricanja, jer za stradanja hrvatskih logoraša, pred bh. pravosuđem nema odgovornih.

Autor je kazao kako je od završetka rata proteklo više od dvadeset godina, a da država nije našla za potrebno da o logorašima kaže niti jednu riječ kada je u pitanju pravo, te naveo kako ne postoji ni uredba, ni zakon, ni propis koji bi govorio o logorašima.

Nikola Grubešić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna, istaknuo je kako Kvesićeva monografija tematizira golgotu Hrvata u BiH.

„U ovoj monografiji faktografski je prezentirana golgota Hrvata u BiH, a posebice Središnje Bosne, koja je u jednom trenutku cijela bila logor, od Uskoplja do Fojnice, pod osmomjesečnom opsadom, bez hrane i lijekova“, kazao je Grubešić.

Naveo je i kako vrijednost monografije proizlazi u činjenici da su u njoj probrojani svi logori za Hrvate od sjevera BiH, Središnje Bosne, Hercegovine, pa sve od onih najgorih, poput Muzičke škole u Zenici“, kazao je Grubešić.

Ivo Čolak istaknuo je kako logori za Hrvate u BiH, nisu znali za dob, spol i bolest, te da je tretman prema Hrvatima, bili oni civili ili pripadnici HVO-a bio jednak. „Hrvatske civile i pripadnike HVO-a, zarobljavali su čak i u vjerskim objektima, a stravično je da za zarobljavanja u franjevačkom samostanu u Gučoj Gori kod Travnika i klaustru časnih sestara u Bugojnu, još nitko nije odgovarao“, rekao je Čolak.

Dodao je i kako Kvesićeva monografija „Od tvorca logora do radosti poricanja“ sadrži izvorne podatke, organizacijsku strukturu logora, popise stražara, informacije o uvjetima i načinima mučenjama, zapovjednom osoblju i jasno donosi istinu o karakteru rata u BiH.

Promociju monografije „Od tvorca logora do radosti poricanja“ organizirali su Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u BiH i Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH.

  Na linku  https://issuu.com/bobosucic/docs/monografija_logorasi pronašli smo i čitavu monografiju poštovanog Anđelka Kvesića možete je izlistati i ovdje i uvjeriti se koliko su velike besramne laži HSP-a 1862

 

 

 

I na stranicama pokojnog generala Slobodana Praljka možete naći niz dokumenata  izdvojen je jedan

 

LOGORI U SREDIŠNJOJ BOSNI

IZVORI PODATAKA: Izjave zatočenika, Izjave zarobljenih pripadnika armije,Popisi
MCK, Vanredni Izvještaj: Str. Pov.br. 01/640-93 od 19.9.1993.godine od zapovjednika
OG”Zapad” Selme Cikotića upućen Komandi 3. K. Armije.  ………

  http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJALI/RATNI%20DOKUMENTI/neki%20logori%20VRS%20i%20ABiH/LOGORI_POD_NADZOROM_ABIH_SREDNJA_BOSNA.pdf 

 

 

Držim da  sve navode iz ovog pamfleta stranke HSP 1861 i nije potrebno više demantirati i stavljati još stotine dokumenata jer je već s ovim jasno kakvim se besramnim lažima služi stranka HSP 1861.

Samo  bi važno bilo znati za čiji račun se pišu ovakovi pamfleti upućeni protiv ne samo dr.Tuđmana i generala Praljka, HV-a i HVO-a no i protiv Hrvata BiH ali i Hrvata u Hrvatskoj. Za čiji to račun ta opskurna stranka stavlja omču na vrat većine Hrvata BiH. Za čiji račun HSP 1861 potiče mržnju spram Hrvata BiH u ionako uzavreloj i podijeljenoj BiH koja je na rubu novih  sukoba

Ili sukoba ili masovnog egzodusa ovo malo preostalih Hrvata u BiH kojima se već godinama oduzimaju sva konstitutivna prava

 

Daran Bašić /Hrvatsko nebo

 

60 thoughts on “D Bašić: Besramne laži i podvale “Prvih online stranačkih novina u Republici Hrvatskoj -HRVATSKO PRAVO”  stranke HSP 1861

  1. Komentator Agramer, koji ima vise inacica i sto sve nas koji smo za ustrojbenu jedinicu unutar BiH, koji nas oglasava “srbocetnicima” je njihov pulen, uglavnom njihove izvore navodi. S posebnim je zadatkom klevetanja domoljuba Ive Lucica!
    I onda nas koji ukazeno na njega, proglase njegovom etiketom “srbocetnici” jer uporno sirimo istinu o muslimanskim zlocinima a to se njima bas i ne svidja.
    Pa nek mi netko kaze kako je sve to bezazleno, kako nije osmisljeno.

    1. Hm,…da….trebamo biti TOLERANTNI prema izdajnicima i neprijateljima i u sto nas neki uvjeravaju i nakon ove presude!

          1. Ma sto kazes…..
            Nisam znao ali me nije niti iznenadio.

            Jadan Mile. Ode mu cuna po stare dane na kurban sunecenje 🙂

          2. Zubima 🙂
            Odstranjenu kozicu pohovat ce i pod pohovane lignje dodrinasima podvaliti 🙂

          3. Heheh, a lajkao mu jos neki lik kojeg sam vidjela na Narodu. I Bordo je tamo.

            To vise nisu korisne budale vec otvoreni neprijatelji svega hrvatskog!

  2. paraga je sve o sebi rekao onda, kada nas je usred najžešćeg rata tužakao vani. a rekao je dosta i svojim koalicijama s manolićem.

    1. I pogledaj sada te “ustaše”.
      Ovaj idiot u Hrvatskoj koalira s Manolićem a ovdje imamo tri idiota ,Jurišića,Ćanu i Budimira koji koaliraju s Lagumdžijom.
      Zbog toga pravaške stranke jesu tu gdje su.

        1. Diana,kada vidim sve ovo,uistinu ne znam ili bih se smijao ili plakao.
          Smijao zbog toga što ovakvi,sve nas koji se protivimo ovome nazivaju “srbočetnicima” a plako zato što me boli što je sve ova skupina idiota učinila od pravaških stranaka.

          1. mi imamo stotine pravaških stranaka, imam osjećaj kao da svakog dana registriraju po jednu novu. ja sam inače po svojim uvjerenjima bliska pravašima, al ovo je katastrofa, to nema ništa od pravaša. ne znam jedino kako će dalje hsp (onaj bez drugih oznaka 😀 ) jer mi se čini kako starčević do sada nije rekao ništa krivo, vidjet ćemo dalje. ne kužim zašto bi bilo tko tebe nazvao srbočetnikom????

          2. Neki dan se jedan komentator,koji nas naziva “srbočetnicima” hvali da je on jedan od suobnovitelja HSP-a.
            Jesu ga i obnovili.
            Takvu “obnovu” ja želim jedino šešeljevim radikalima.

          3. ne znam na koga misliš. ja sam se umorila čekajući da se ujedini tisuću pravaških stranaka, na kraju je ispalo da su svi egomanijaci koji se ne mogu dogovoriti ni oko toga koju kavu će popitii, kamoli što drugo. kažem, ne znam što će biti dalje sa ovim hsp-om kojeg vodi karlo starčević, znam da je on bio teški hrvat, al čekam da vidim što će od toga ispasti, ako išta ispadne. no, još uvijek ne kužim zašto bi ti, hrvatski dragovoljac, bio srbočetnik?

          4. Mislim na Agramera a naziva nas takvim imenima što se protivimo sarajevskoj unitarističkoj politici ,stalno ponavljajući da moramo odustati od ideje uspostave trećeg entiteta je “to nije u interesu RH”.
            Kakav je sada to,po njima,interes RH,da Srbi i Bošnjaci imaju svoj entitet a samo Hrvati da ga nemaju?

          5. ako misliš na onog na kamenjaru, nisam pročitala ništa ružno od njega, ovo me doista zaprepastilo.
            gle, ja se ne miješam u stvari u bih zato, što znam kako vi daleko bolje od mene znate kako stvari doista stoje. moje osobno mišljenje, kako će muslimani u bih napraviti sve kako bi pregazili hrvate tamo, o četnicima ne moram ni govoriti. samo ovaj čas, čini mi se da su četnici tek na 2. mjestu. ponavljam, vi znate bolje

          6. žao mi je, treba vam jedinstvo danas više nego ikada prije
            moram ići, pozdravi doma i napiši nešto

          7. Upravo sam mislio napisati nešto na temu Brenine nove pjesme,ali preduhitrio me je Mladen Pavković.
            Pročitaj moj komentar na tu temu.
            Pozdrav i tebi pa se čujemo.

          8. nije te pavković preduhitrio, drugo je kada napišeš članak. ajde, ne izvlači se 🙂

          9. Pozz Diana!

            Evo jos jedan cetnik i dodikovac te pozdravlja. Tu sam titulu stekao dokazujuci kako Hrvati u BiH nemaju samo jednog velikosrpskog dzelata nego jos i velikobosnjackog. Ta dva dzelata pomazu hrv. dodrinaski i antifa dzelati, plus dio medjunarodne zajednice.

            Dodrinaski ikebanisti – aranziraju s “hrvatskim cvijecem” – najogavniji su mi – jer se, za razliku od drugih navedenih dzelata, prodaju pod hrv. domoljube. Na zalost, eto, to kod neinformiranih Hrvata pali kao suha slama.

          10. Sve smo oko sebe pobili zato sad malobrojnim Bosnjama prijecimo njihov tv kanal, skole, Sv. Nikolu, djeda mraza, preglasavamo ih i biramo im clana Predsjednistva tzv. BiH 😉

          11. Bez brige!
            Sve će nas Andrej,večeras i sutra “smiriti”!
            Mene je već “smirio” izjavom da “Hrvatska poštuje odluku suda”.
            Smirio me i reporter RTL-a,Matko Saltarić u svome javlanju iz Mostara,u vijestima u 17 sati ispred “doma kulture Stjepan Kosača”.

          12. Nisam pratio jer jos radim. Kad stignem skoljnem na internet i to je to.

            Nista me vise ne moze iznenaditi.

          13. Smiruju oni sebe s ovom pricom a ne nas.
            Ako postuju odluku suda, a prema zakonu su to obvezni, onda predlazem da ne cekaju konkretne naloge Tuziteljstva vec da sami krenu u procesuiranje sukladno ovoj presudi. Prvi kandidat nek budee Mesic. Kad vec nitko nece da podnese kaznenu prijavu za veleizdaju, brate mili, bio je visoko poziciniran, pa molim lijepo, ako vec on priznaje UZP i on je onda dionik.

          14. tu sam, malo na poskoku dok, zbog blokiranja na internetu svih koji su za blaženog gen. Praljka imali lijepu riječ, u znak prosvjeda nije zatvorio porsvjeda na neodređeno vrijeme.

            Hvala za upit, bolje te našao.

          15. Pa i ja sam to 🙂
            Ma trebao sam ih još razvaliti Siana no previše bi bilo i tko bi čitao

          16. Kako ne bi bilo da smo samo pravaše na nišan uzeli, među njima je i Hasanbegovićev stav o ratu u BiH više nego dovoljan da s njim zaratim, a o antifi ne vrijedi trošiti riječi i prostor, moram se osvrnuti i na antrihrvatsku ekipu koju je Plenković oko sebe okupio i koja je je direktno sudjelovala u kreiranju presude ne samo “Hrvatskoj šestorci”, nego zbog izmišljenog UZP-a i svim Hrvatima. Moraju nam se gaditi svi koji su umiješani u haašku klevetničku presudu.

            Ako sa antihrvatskim spodobama ne dijli stavove za koju će mu kvrgu Davor Božinović koji je bio predstojnik ureda 2004. Stjepanu Mesiću i osoba od najvećeg povjerenja kada je podignuta i optužnica protiv šestorke, i kada su Haag i tri zemlje pod njenom krunom (britanskom) švrljali po ratnoj arhivi?!

            Zatim, što će Plenkoviću netko poput Gordana Jandrokovića koji je otvoreno radio protiv Hrvata u BiH što potvrđuju dokumenti koje je slao tadašnji američki veleposlanik Robert A. Bradtke o Jandrokovićevim razgovorima sa zamjenikom američke državne tajnice Stuartom Jonesom. Za nagradu je unaprijeđen na časno mjesto aktualnog predsjednika Sabora Republike Hrvatske?!

            Pitam se za koji klinac Plenkoviću treba ministrica Obuljen koja je knjige generala Praljka, koje su bile temelj njegove obrane, okvalificirala šundom?!

          17. Ne znam ljudi bliski Starčeviću mi kažu da su okrenuli ploču a činjenica je da je Srb podržavao Budimira i Sarajevo

            Pa sam im ja i pustio onu jednu objavu ….

          18. ja ne vjerujem ništa dok ne vidim što će dalje raditi, previše puta su me pravaši razočarali. samo znam da je starčević prije doista bio ok, vidjet ćemo hoće li hsp voditi u dobrom pravcu

          19. Pravaških stranaka je premalo za bolesno velik broj egocentrično umišljenih lidera. Njihov program već čitavo stoljeće stoji nepomično ukopan u napadu na Drinu.

          20. Jesi li vidjeo onu plavu kravu MOST-ovu gradonačelnicu u Sisku, na sjednici nije za pokojnog gen. Praljka dopustila minutu šutnje.

            Tifusraka je to.

          21. Da,i sve to pravda na način da “nikada nisu odavali min.šutnje za branitelje koji su izvršili samoubojstvo”:

        2. Samo je jednu istinu rekao: “Prevarit se može na izborima, to vam ja iz prve ruke mogu reći”.

          Nakon neuspjelog puča tijekom rata već 1995. u dosluhu s hrvatskim neprijatljima na Zapadu znao je on kako će dva puta prevariti na izborima za predsjednika Hrvatske.

          Mesić sada tvrdi kako je u Australiji stvarno pjevao ustaške pjesme ali ga je HDZ natjerao lagati kako je zapravo bio playback s nijemim otvaranjem usta. Morao je zbog ucjene za otuđeni ček. Nakon što je ček zastarjeo opet Meske i sveg glasa pjeva, samo sad o Titu i Aliji.

          1. da, zato sam iznad napisao kako je već 95. znao kuda će, nakon neuspjelog puča tijekom rata. Čekao je kao hijena kad će doći na red.

            Njegovi međunarodni prijatelji – već tada je kuhan UZP – znali su kako nemaju šanse dok je predsjednik Tuđman živ. Meske im je trebao kako bi pročešljali ratnu arhivu. Trebalo im je vrjemena za sve pročešljati i zato su na izborijma za Mesketa dva puta izbore aranžirali.

            Meske čak ni preminulom predsjednikuTuđmanu ne može oprostiti što on nije na njegovo mjesto zasjeo. On predsjednika Tuđmana mrzi više nego li je to normalnoj osobi moguće pojmiti.

          2. Tko god je na predsjednika Tuđmana lajao i laje on je Mesketov prijatelj. Tu mu Paraga nije izuzetak nego primjer koji potvrđuje Mesketovo pravilo

          3. znaš, ja neke stvari tudjmanu ne mogu zaboraviti, nikada. al što više vrijeme ide, kad sve ovo gledam, pa čovjek mu se može samo pokloniti, jer će zauvijek ostati nejasno kako je sa ovom hrpom g……. uspio stvoriti državu.
            laka ti noć

          4. Jednom će sigurno doći neki članak o djelu predsjednika Tuđaman, a onda ćemo o njemu. Reći ću svoj stav i saznanja, ali i rado od drugih saznati ono što nisam znao, pod uvjetom da je dokumentirana istina.

            Nema savršenih ljudi, niti državnika, i shodno tome nije ni predsjednik Tuđman savršen, ali je do sada u hrv. povijesti najsavršenije odradio posao u stvaranju samostalne države Hrvatske.

            Nama pakuju oni koji su Bleiburg dozvolili, odradili, i sad ga kriju. Pridužila im se i novostvorena nacija Bošnjaka od kojih u šupi imam stariji bicikl.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)