Drugo pismo Slobodnoj Dalmaciji prof. Matko Marušić: Rodna teorija je instrument poništenja osnovnih prirodnih zakona….

Vrijeme:3 min, 20 sec

 

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/11/13/prof-m-marusic-pismo-slobodnoj-dalmaciji-dr-mirjana-nazor-tvrdi-da-treba-znati-razmisljati-da-se-shvati-sto-je-rod-a-ja-kazem-da-je-rod-tlapnja-i-prevara/

 

 

From: Matko Marušić 

Sent: Monday, November 20, 2017 12:31 PM

To: ‘glavniurednik@slobodnadalmacija.hr’

Subject: MMarusic_pismo

Poštovani gospodine Kapor,

u privitku Vam šaljem reakciju na izjave dr. Mirjane Nazor u „Slobodnoj Dalmaciji“ od 20. studenoga 2017. (danas), s molbom da tu moju reakciju objavite u Vašemu cijenjenom listu. Ispričavam se što se ponovno javljam s istom temom, ali to činim jer držim da je neizmjerno važna. Bio bih Vam, dakle, zahvalan da objavite i ovo moje pismo. Zauzvrat obećavam da se u odnosu na gđu Nazor više ne ću javljati.

Najsrdačnije Vaš,

Matko Marušić

 

Rodna teorija šteti ženama

Dr. Mirjana Nazor u „Slobodnoj Dalmaciji“ 20. studenoga brani se od moje kritike njezinog promoviranja rodne teorije pozivanjem na jednu časnu sestru koja je negdje u svijetu pozitivno pisala o rodnoj teoriji. To nije argument, nego neki oblik društvene vijesti iz žutoga tiska. Zar vijest da je neki svećenik negdje prokazan kao pedofil znači da je pedofilija dobra?

Ja sam tražio konkretne protuargumente činjenicama koje sam naveo kao zlo koje dolazi od rodne teorije. Moje je navode trebalo pobiti kao neistinite, ili kao neutemeljene.

Promjena pojma „žena“ u pojam „rod“ nimalo ne pridonosi zaštiti žena od diskriminacije i nasilja. I u tom slučaju žena ostaje žena i izložena je svemu čemu je bila izložena i prije te promjene. Hajduk ne bi dogodine pobijedio u Ligi prvaka da promijeni ime u Real Madrid.

Upravo suprotno je stvarna opasnost za žene! Pojam roda ugrožava ženu u njezinoj najdubljoj biološkoj zadanosti i društvenom položaju. U Velikoj Britaniji je službeno nametnuto da se trudnicu više ne naziva „trudna žena“, nego „trudna osoba“! I to zato što trudan može biti i muškarac! A ako pitate kako, odgovor daje – rodna teorija: osoba može biti biološki žena, ali „u glavi“ je muškarac i dakle može roditi. Budući da ga se ne smije nazvati ženom, a muškarac ipak nije (npr. trudan je!), ne smije ga se „diskriminirati“, i zato onda sve druge žene ne smiju biti „trudne žene“, nego „trudne osobe“, kao i on! Molim sve one koji ovo pročitaju i pomisle da se šalim – ove riječi uzmu smrtno ozbiljno! To je britanska zbilja. U Kanadi su isto tako, dekretom, zabranjene zamjenice „on“ i „ona“ – da se ne bi „diskriminiralo“ one koje nisu ni „on“ ni  “ona“. Kako to? Pa – tako što rodna teorija kaže da postoji 76 rodova i da se to mora poštovati – do razine promjene jezika koji se djecu uči u vrtiću, preko osnovne škole, do – društvenog života i komuniciranja općenito.

Nikako se ne smije zaboraviti da je pojam roda uveo američki liječnik John Money u svojemu mengeleovskom pokusu pretvaranja dječaka u ženu. Objavio je o tome niz znanstvenih radova koji su „dokazivali“ da je spol društvena kategorija, stereotip, i da medicinskim tretmanom muško dijete može postati žensko. Žena. Poslije se otkrilo da je podatke krivotvorio, a dječak se ubio. (Kao i njegov brat blizanac.)

Na tome je počivala moja kritika tvrdnje gđe Nazor, citiram što je bila objavila: „Za one koji imaju teškoća s razmišljanjem treba naglasiti da se u kontekstu (Istambulske) konvencije o rodnom identitetu govori u smislu društveno prikladnog i očekivanog ponašanja muškaraca i žena, što prečesto završava loše za žene“. Ne, gđa Nazor je u krivu, a to što nije stručnjak za to područje, ne opravdava njezin postupak. Rodna teorija je instrument poništenja osnovnih prirodnih zakona, teorije evolucije, osnova ljudskoga morala i zdravlja, razaranja obitelji i svih drugih oblika čovjekova života od pamtivijeka nespornih za svakoga čovjeka, kulturu i organizaciju života, društvenoga i pojedinačnog. Ona je smrt za sve ljude, a napose za žene. Jer, stvarno, zar nije strašno, zar nije smrtna presuda baš ženama, da se ukine pojam „ona“, pojam majke i pojam trudnice?

Matko Marušić

„Slobodna Dalmacija“, 26. studenoga 2017. str. 9.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori