General Šiljeg: Izetbegović opstruira gradnju Pelješkog mosta jer njime EU zaobilazi BiH i remeti mu planove

Vrijeme:3 min, 34 sec

 

Oko nedavnih izjava člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o agresiji Hrvata i Hrvatske na BiH te o opetovanoj opstrukciji gradnje Pelješkog mosta od strane te najveće ali ne i jedine bošnjačke stranke razgovarali smo s generalom Željkom Šiljegom.

 

“Ni jedna bolest nije zdrava”, rekao je Šiljeg i nastavio kako je jedina istina da je velikosrpski agresor izvršio agresiju na Hrvatsku i iz Bosne i Hercegovine, a time i Bosna i Hercegovina na Hrvatsku mobiliziranjem postrojbi teritorijalne obrane i JNA, koristeći svoj teritorij i ljude za agresiju na RH. “Potom je od strane Srba izvršena agresija na hrvatski narod u BiH, a zatim i na muslimanski narod”, podsjetio je general.

Šiljeg je objasnio kako je ratište bilo jedno te počinjalo od Srbije i napomenuo da su Hrvati imali snage odvratiti tu agresiju, to bi i učinili. “Hrvatski narod, razoružan vlastitog oružja koje je godinama kupovao za vlastitu samoobranu, odnosno oružja teritorijalne obrane, nije bio u sposobnosti odvratiti ni spriječiti agresiju. Herojskom obranom Vukovara i drugih žarišta Hrvati su agresiju uspjeli zaustaviti, stabilizirati fronte, a zatim i osloboditi svoju zemlju i izboriti se za opstojnost hrvatskog naroda u BiH”, podsjetio je general.

“HVO, Hrvatska i hrvatski narod nisu mogli napasti Mostar i BiH, kako kaže Izetbegović, jer ni jedan narod ne napada sam sebe. To su zamijenjene teze i stalno se kreće, na temelju određenih protuteza, politički izboriti za ciljeve koji nisu ostvareni oružjem”, rekao je general Šiljeg.

 

Direktno.hr/https://direktno.hr/Hrvatsko nebo 

One thought on “General Šiljeg: Izetbegović opstruira gradnju Pelješkog mosta jer njime EU zaobilazi BiH i remeti mu planove

Odgovori