Šestorka Herceg Bosna: Još jedna pobjeda Srbije u Haagu

Vrijeme:2 min, 4 sec

 

Sa strateškog stajališta gledano, ova presuda Mladiću samo je još jedna pobjeda Srbije u Haagu, to je siže ove presude. Srbija je imala strategiju i do sad joj sve ide po planu.

Dakle, doživotna bez direktne odgovornosti za genocid nije nešto što će Srbiju kao državu posebno uzrujati.

Njima su bitne dvije stvari koje su pročitane u ovom obrazloženju presude.

1. Da su za sva 4 UZP-a krivi samo bosanski Srbi, Karadžić, Krajišnik, Plavšić, Koljević itd, dakle nema Miloševića ili bilo koga iz Srbije

2. Da je pročitano kako su manji dio zločina na području Srebrenice počinili pripadnici MUP-a RS, a gro zločina pripadnici drinskog korpusa VRS-a. One Škorpione koji su zapravo bili postrojba MUP-a Srbije odnosno njihovog SDB-a nije spomenuo, a valjda nema nikog tko nije vidio snimku egzekucije koju su ovi vršili.

Naravno, nema ni kvalifikacije o međunarodnom sukobu između Srbije i BiH, ali to nije ništa novo, nje nije ni moglo biti budući da Mladić kao i svi ostali Srbi iz BiH nije niti optužen za zločine opisane člankom 2. Statuta ICTY-a, pa tako i dalje ostaje da su samo Hrvatska i BiH bile u međudržavnom sukobu (pravomoćne presude u predmetima Aleksovski, Blaškić, Kordić-Čerkez, Naletilić-Martinović i nepravomoćna presuda šestorci) dok Srbija po Haagu očito s tim nije imala nikakve veze.

Srbija je još jednom u nadmudrivanju s haškim sudom žrtvovala pješaka da spasi kralja, njihova strategija iz drugog memoranduma da se Srbiju sačuva a sve svali na bosanske i hrvatske Srbe zasad dobro pali, svakom novom presudom bosanskim Srbima sama Srbija ima sve manje i manje veze ne samo s upletenošću u zločine nego i s upletenošću u ratni sukob u BiH, dok je s Hrvatskom obratno.

To je zato jer su u Srbiji nakon rušenja Miloševića svi srbijanski političari gledali samo kako će zaštiti Srbiju kao državu, dok je kod nas bilo suprotno, nakon smrti Predsjednika Tuđmana nijedan političar nije gledao kako će zaštiti Hrvatsku kao državu, a neki poput Mesića kao najistaknutijeg su svjesno Hrvatsku gurnuli u težak položaj, samo kako bi se mogli osvetiti pokojnom Tuđmanu i izliječiti svoje komplekse ne mareći pritom kakve će biti posljedice po samu državu. A oni koji nisu poput Mesića činili sve da se odmogne našim obranama i pomogne tužiteljstvu bili su totalno nezainteresirani i nisu činili ništa da se Hrvatska obrani od optužbi koje su totalno sulude i apsurdne.

 

Šestorka Herceg Bosna/https://www.facebook.com /Hrvatsko nebo 

 

 

One thought on “Šestorka Herceg Bosna: Još jedna pobjeda Srbije u Haagu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)