HSP Povjerenstvo za znanost, obrazovanje i šport: Smjenom dr. Sande Ham, ministrica Divjak je prešla Rubikon!

Vrijeme:2 min, 12 sec

 

HNS-ova ministrica znanosti, obrazovanja i sporta Blaženka Divjak od kada je došla na tu poziciju krenula je žestoko s čišćenjem hrvatskih kadrova u svome resoru, Nakon smjene predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja Dijana Vican, prije nekoliko dana smijenjena je i Sanda Ham s pozicije predsjednice Upravnog vijeća Instituta za Hrvatski jezik jer je ukazivala na nepravilnosti i nezakonitosti ravnatelja Instituta za Hrvatski jezik, stanovitog Jozića.

Ministrica Divjak je smijenila stručnjakinju koja je cijeli svoj život posvetila HRVATSKOM JEZIKU, koja je ustanovila nagradu za novu hrvatsku riječ nagradu “Dr. Ivan Šreter“. Ministrica Divjak je smijenila stručnjakinju koja brani Hrvatski jezik u poplavi i najezdi tuđica, smjenila je „posljednji bedem“ u jugoslavizaciji hrvatskog jezika i izričaja. Smjenila je koautoricu Hrvatskog školskog pravopisa, koji je brana ranije inauguriranom srbohrvatskom jugojeziku ili balkaniziranom Vukopisu, napravljenom i tiskanom pod dirigentskom palicom Slavka Goldsteina u vrijeme vladavine SDP-ova ministra Jovanovića.

Prije same „egzekucije“ dr Ham „topničku” pripremu su odradili novinari Telegrama, Jutarnjeg, Večernjeg i Pupovčevih Новости. Posebno je ovo zadnje indikativno i govori nam u kojem smjeru idu buduće reforme obrazovanja, pogotovo kada je u pitanju područje hrvatskog jezika.

Očigledno je premijer popustio pred pritiscima koalicijskih partnera iz SDSS-a i HNS-a i dao im otvorene ruke za jugoslavizaciju hrvatskog jezika. Dao im otvorene ruke da uništavaju sve što je Hrvatima sveto, jezik i kulturu naših predaka.

Taj isti Institut nije riječi rekao ili se oglasio kad su u ožujku u Sarajevu proglasili zajednički jezik. Znači li to da institut podržava to nakaradno inaguriranje zajedničkog „jugoslavenskog“ jezika, jer šutnja i nereagiranje u pravili znači odobravanje. Nisu reagirali!

Kao što smo i tada pitali i danas pitamo ravnatelja Instituta za jezik gospodina Jozića, zašto nije bilo reakcije i slaže li se s sa Sarajevskom deklaracijom?

Ako znamo da je nacionalni jezik najbitnija odrednica jednog naroda, ako znamo koliko je vremena i žrtava trebalo da se Hrvati izbore za svoj jezik i pismo u hrvatskom standardnom obliku i izričaju, onda znamo da je uklanjanje posljednje brane uvođenju Goldsteinova pravopisa u uporabu preko Uputnika (kurikuluma), poraz stoljetne bitke slobodnomislećih Hrvata za svoj hrvatski jezik.

Izvješćujemo hrvatsku javnost da ovakim postupcima Vlada krši Ustav i nanosi nesagledive posljedice posljedice hrvatskom narodu i nacionalnom suverenitetu. Ako se ovo provede Hrvatska će izgubiti dio sebe, izgubiti će dio svoje samobitnosti

Ovo je još jedan pokazatelj kamo Hrvatsku vodi HDZ/HNS/SDSS-ova Vlada i koje su joj namjere. Mi im kažemo DOSTA! A Hrvate pozivamo da ih na bilo kojim idućim izborima zbog svega što su učinili žestoko kazne!

HSP
Povjerenstvo za znanost, obrazovanje i šport.

 

HSP/http://www.hsp.hr /Hrvatsko nebo

One thought on “HSP Povjerenstvo za znanost, obrazovanje i šport: Smjenom dr. Sande Ham, ministrica Divjak je prešla Rubikon!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)