HRVATSKI BRANITELJI: “Ispaljeni hitci Bakira Izetbegovića prema NATO-u i EU”!

Vrijeme:3 min, 30 sec

 

Odjel za branitelje Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH reagirao je na sinoćnji ratnohuškački govori bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića održan u istočnom Mostaru na obilježevanju obljetnice osnutka 4. Kurpusa tzv Armije RBiH u kojem je Hrvate i Hrvatsku označio agresorima na BiH. Za Hrvate je, također ,rekao kako su “slomili zube na 4. korpusu, a slomit će ih i na nama u miru”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Prije ili kasnije će odustati”, rekao je Izetbegović.

“Ako prijete ustavnom poretku, teritorijalnom integritetu zemlje, ako misle da mogu dijeliti Mostar i druga mjesta, onda ću ponoviti da će dobiti rat!, zaprijetio je Izetbegović.

Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović vidno je uzrujan. Razlog u tome leži u zacrtanom europskom putu BiH ali i očekivanju pravomoćne presude Haškog suda u predmetu „Prlić i ostali“, zakazanoj za 29. studenog ove godine, stoji u reakciji Odjela za branitelje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora na Izetbegovićev govor u Mostaru.

Hrvatski branitelji upozoravaju kako Bakir Izetbegović, nedvojbeno, pokušava voditi politiku temeljenu na doktrini Islamske deklaracije i zaključcima Organizacije islamske suradnje (OIS), koja je već 1992. godine na summitu u Meki, zaključila kako BiH treba postati neovisna država pod muslimanskim, vodstvom.

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/11/17/nove-prijetnje-ratom-zestoki-ratnohuskacki-govor-bakira-izetbegovica-u-mostaru-bit-ce-rata-ne-izazivajte-nas/

 

-Upravo zbog toga, Bakir Izetbegović ne priznaje konstitutivnost hrvatskog naroda ni u jednoj sferi života. U realiziranju tih ciljeva, aktualni čelnik SDA grubo krši povijesne činjenice i na politikantskim tezama pokušava krivotvoriti povijest i tako repozicionirati geopolitičku poziciju BiH.

Uoči obilježavanja obljetnice utemeljenja HZ Herceg Bosne, bošnjački član Predsjedništva BiH boravio je u Mostaru i one koji su početkom rata obranili najveći dio BiH iznova izjednačio s agresorom.  Pri tome, Izetbegović zaboravlja činjenicu da bi bez Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Hrvatskog vijeća obrane, kao i pomoći Republike Hrvatske, BiH šaptom pala već 1992. godine.

-Pokušavajući istrajati na prikazivanju Bošnjaka kao jedinih žrtava rata, Izetbegović grubo ignorira povijesne činjenice, a one govore da je s područja pod nadzorom HVO-a, protjerano ili su napustili prostor kao posljedica rata, 112.000 nehrvata. S područja pod nadzorom Armije BiH, protjerano je, ili su napustili prostor kao posljedica rata, 529.000 nebošnjaka. S područja pod nadzorom VRS, protjerano ili su napustili prostor kao posljedica rata, 586.000 nesrba, navodi se u priopćenju Odjel za branitelje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora.

Grubo manipiulirajući činjenicama, Bakir Izetbegović pokušava uvjeriti Bošnjake kako su oni jedine žrtve rata i kao takvi baštine nekakvo posebno pravo na budućnost BiH. U tom kontekstu, njegovi najnoviji istupi su u funkciji mobiliziranja Bošnjaka pred presudu Haškog suda zakazanu za 29. studenog, naglašva se u priopćenju.

-Nedvojbeno je kako Bakir Izetbegović bolje od nas zna kakvim je sve konstrukcijama bošnjačka strana u prošlosti “zatrpavala” Haško tužiteljstvo, pokušavajući rat u BiH okarakterizirati međunarodnim, a Republiku Hrvatsku i HZ Herceg Bosnu prikazati kao agresore. Međutim, sad kad je kompletna ta igra razotkrivena i pad teze o tzv. Udruženom zločinačkom pothvatu na čelu s Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom čini se vrlo izvjesnim, Bakir Izetbegović se odlučio na pobunu vlastitog naroda.

Takvim postupcima, Izetbegović zapravo pokušava preusmjetriti Bošnjake protiv europskog i atlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu. Upravo iz tog razloga, Bakir Izetbegović svaki pokušaj rasprave o unutarnjem uređenju BiH tumači kao agresiju i podjelu države. Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma, stiče se u priopćenju Odjela za branitelje GV HNS BiH.

Naravno, to je, dodaju hrvatski branitelji, unutarnji problem bošnjačkog naroda s kojim se sami moraju suočiti. Čim prije, tim bolje.

Međutim, to će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta, stoji na kraju priopćenja Odjela za branitelje GV HNS BiH.

 

Vezane kolumne

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/11/18/d-basic-bakir-ponovo-huska-i-prijetihuskaprijeti-i-besramno-laze-o-nekaznjenim-zlocinima-nad-hrvatima-bih/

HMS/http://hms.ba/Herceg Bosna Moja Domovina /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)