Josip Braco Peći: Što mislite zašto Plenković još uvijek ne stavlja ratifikaciju Istanbulske konvencije na dnevni red Hrvatskog (državnog) sabora?

Vrijeme:1 min, 58 sec

 

Što mislite zašto Plenković još uvijek ne stavlja ratifikaciju Istanbulske konvencije na dnevni red Hrvatskog (državnog) sabora? Jer, sigurno je jedno, da bi ovakav sastav Sabora od “šuba” prihvatio ratifikaciju.

Ali, s čijim glasovima?

Kompletan SDP, IDS, HNS, Glas i pola Mosta bili bi za ratifikaciju. SDSS i ostali “manjinci”, osim možda Roberta Jankovića i Ermine Lekaj Prljaskaj također. Glasovi Mosta ne bi niti bili presudni i oni bi se tako i postavili, birajući manje zlo za svoj opstanak na otužnoj hrvatskoj političkoj sceni.

NZH, Hrast bili bi sigurno protiv (4 ruke).

Ostaje još HDZ sa svojim demokršćanima “katolicima”, koji bi se raspolutio na dva dijela i Istanbulska konvencija glatko bi prošla. Npr. Jandroković, Bačić i njima slični mnogobrojni HDZ-ovci bili bi, prirodno, “ZA”. No, on (Plenković) neće takav HDZ, već unisoni HDZ, koji će biti jedinstven u svom dizanju “saborskih” ruku, da mu se ne prigovara da je (barem u ovom slučaju) “VLADAR OPORBE”.

Za to mu treba vremena i zato je (po Programu Vlade) odgodio izglasavanje ove duboko antikršćanske konvencije za ožujak sljedeće godine, a ako i do tada ne bude unisonosti HDZ-a, kao što je nije bilo niti u EU parlamentu (na primjeru ove đavolje konvencije), odgađat će ratifikaciju do kraja mandata, ako mu to dopuste birokrati EU-a.

Najbolji je primjer onaj iz zagrebačke Gradske skupštine, kada su dokumenti koji podrazumijevaju “gender” ideologiju prošli, izglasani, unatoč jasno definiranoj većini (Bandićevci, NZH i HDZ) glasovima SDP-a (oporba u Skupštini) i HDZ-a (vladajuća tanka većina). Bio je to probni test Plenkovića za hrvatsku javnost i on osluškuje “BILO NARODA”, što se događa na nacionalnom “terenu”. Dakle, s ovakvim Plenkovićevim HDZ-om možemo očekivati daljnje lomljenje kralježnice hrvatske državotvorne misli (što sve dosada nije učinio?), daljnje “životarenje” na iskrivljenoj slici hrvatske povijesti.
Što prije odu s povijesne pozornice, to je bolje za sve nas.

On je na početku svoga mandata obećao da će udaljiti iz HDZ-a sve “ekstremiste”, pod kojima je zacijelo mislio na naglašene patriote i dosada mu to odlično polazi za rukom. Mora se roditi alternativa ovakvom anacionalnom, poltronskom i uhljebničkom HDZ-u. Tu u širokom članstvu ove nekad moćne državotvorna stranke vidim veliki potencijal. Ili mijenjajte Plenkovića ili osnujte alternativnu HRVATSKU političku stranku. Kucnuo je čas za takvo vaše promišljanje, u suprotnom, nastradat ćemo svi zajedno.

 

Josip Braco Peći /Hrvatsko nebo 

One thought on “Josip Braco Peći: Što mislite zašto Plenković još uvijek ne stavlja ratifikaciju Istanbulske konvencije na dnevni red Hrvatskog (državnog) sabora?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)