ZELENIKA : Scotta po BiH vodaju oni koji su montirali lažne optužbe protiv hrvatskih dužnosnika

Vrijeme:51 sec

 

Posjet haaškog tužitelja Kennetha Scotta Bosni i Hercegovini, njegove izjave i ponašanje tijekom ovoga tjedna izazvali su revolt većine hrvatskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, osobito hrvatskih logoraša.

Jedan od prvih koji je reagirao bio je bivši predsjednik Udruge hrvatskih logoraša Domovinskog rata Mirko Zelenika. On je tijekom rada Haaškog suda svjedočio u brojnim predmetima i jedan je od rijetkih koji se mogu pohvaliti podatkom da je čak 29 dana proveo na klupi za svjedoke u haaškoj sudnici.

– Ogorčeni smo činjenicom da jedan haaški tužitelj na ovakav način hoda po Bosni i Hercegovini, govori kako su Hrvati dio udruženog zločinačkog pothvata i ugrožava pojam neovisnosti Haaškog suda. Scotta po BiH vode oni koji su montirali lažne optužbe protiv hrvatskih dužnosnika i koji skupa s haaškim Tužiteljstvom žele krojiti povijest u kojoj će hrvatski narod biti označen kao zločinački. Samo se zapitajte kako bi bošnjački političari reagirali da su Hrvati nešto slično učinili – rekao je  Zelenika Večernjem listu.

 

HMS/ http://hms.ba/Herceg Bosna moja Domovina /Hrvatsko nebo