Zorica Vuković : Okrugle obljetnice izbora dobra ili zla

Vrijeme:11 min, 9 sec

 

 

 

Primiče se kraj 2017. godine u kojoj se obilježava nekoliko važnih obljetnica: 500 godina reformacije, 300 godina osnivanja prve masonske lože u Londonu, 100 godina ukazanja Majke Božje u Fatimi i 100 godina od osnivanja Vojske Bezgrješne Maksimilijana Kolbea, te 100 godina od Oktobarske revolucije.

Čini se nepovezano, no svi ovi događaji imaju  poveznicu.

Martin Luther (1483.-1546.) je pokušao uzdrmati Crkvu svojim reformatorskim stavovima. Otac je protestantizma. „Samo Isus“, „samo Pismo“, „samo milost“ i „samo vjera“  poznata su četiri načela koja su doprinijela da sekularni svijet vidi Luthera kao nekoga tko je pokušao uvesti proučavanje Pisma bez tumača, Crkvu bez svećenstva i pučke religioznosti koju je Luther mrzio  iako je sam po porijeklu bio iz puka. Bio je  protiv nauka o čistilištu, a papu je smatrao  antikristom…

Protureformacija je nastala kao odgovor na njegove stavove i donijela je ideje koje su Crkvi dale novi vjetar u leđa.

Johann Tetzel (1465.-1519.) njemački dominikanac bio je poznat po prodaji crkvenog oprosta u ime pape Lava X. Povod je to da Martin Luther 31. 10. 1517. pošalje nadležnim biskupu  Magdeburga i Mainza,  brandeburškom biskupu i nekolicini prijatelja devedeset pet teza u kojima iznosi svoje mišljenje o tome. Luther je bio svjestan da počinje vrlo važno teološko pitanje. Njegov prijatelj Kristof Scheurl dao je tiskati teze bez Lutherova znanja i tako je krenulo.

Erwin Iserloh

Tvrdi se da je ove teze stavio na vrata crkve u Wittenbergu. Katolički povjesničar i ekumenist Erwin Iserloh (1915.-1996.) nije dovodio u pitanje 95 teza, nego je tvrdio da nema dokaza da su one stavljene na vrata crkve u Wittenbergu. Prvi put je ovu legendu iznio Philipp Melanchthon (1497.-1560., pravim imenom Philipp Schwartzerdt) 1546., a ona se proširila od usta do usta. Melanchton je bio profesor u Wittenbergu. Postao je Lutherov  (link  >https://hr.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther  ) sljedbenik i njegov najbliži suradnik. Papu i on označava kao antikrista.

Zašto je Luther proglašen heretikom? Nakon neslaganja s katolicima, počinje 1520. pozivati ne više na reformu (unutar Crkve), nego reformaciju (izvan Crkve). Spalivši bulu, kojom je pozvan da se odrekne svojih tvrdnji pod prijetnjom izopćenja, sam je sebe izopćio.

U Wormsu prevodi Sveto pismo i sastavlja nove spise u kojima na podrugljiv način ponižava katoličko učenje i običaje, uz blaćenje redovništva, misne žrtve, svećenika i celibata… Tek  izumljeni tisak, pomogao mu je da se spisi prošire.

Antisemitske ideje iznio je u djelu „O Židovima i njihovim lažima” 1543. u kojem je Židove opisao kao niža bića. Predstavio je i plan za njihovo uništenje u sedam točaka koji počinje spaljivanjem sinagoga i škola.

Nizozemska protestantska crkva 2016. javno se ogradila od Lutherovih antisemitskih spisa, a Njemačka protestantska crkva to još uvijek odbija.

Katharina von Bora

Luther se 1525. vjenčao s Katharinom von Bora(1499.-1552.), bivšom cistercitskom redovnicom. Par se nastanio u bivšem augustinskom samostanu u Wittenbergu. Imali su šestero djece.

Zbog svojih stavova, Luther iz Svetog pisma izbacuje knjige: Tobija, Judita, Makabejci,  Mudrosne knjige, Sirah, Baruh, te dijelove Estere i Daniela. Posebno je izbacivanje Jakovljeve druge poslanice 2:14-21 u kojoj su, pored vjere, važna i djela.

„Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Može li ga vjera spasiti?

Inače, mogao bi tko reći:

Katedrala u Bruxellesu

`Ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi svoju vjeru, a ja ću tebi djelima pokazati svoju vjeru. Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju i dršću.`

Hoćeš li spoznati, šuplja glavo, da je vjera bez djela jalova? Zar se Abraham, otac naš ne opravda djelima, kad na žrtvenik prinese Izaka, sina svoga? Vidiš vjera je surađivala s djelima njegovim i djelima se vjera usavršavala.“

Što je bilo dalje, priča povijest…

Na obilježavanju 500-te obljetnice Reformacije u Bruxellesu, u katedrali Sv. Mihovila i Gudule, 28. 10. 2017., održala se zajednička služba predvođena kardinalom Jozefom De Kesel i pastorom Stevenom Fuite. Kad je pastor trebao uzeti riječ, nekoliko je mladića  kleknulo  i počelo glasno moliti krunicu. Policija ih je  doslovce iznijela van.

Nije to bio jedini prosvjed. Mladić iz Španjolske je simbolično na vrata katedrale u Valenciji stavio spisak katoličkih dogmi koje je negirao Luther.

Fra Danijel Maljur iznosi razliku katoličkog i protestantskog poimanja kršćanske vjere:

Pater Zvjezdan Linić je u siječnju 2012. napisao: „Poznata je Isusova želja i molitva koja je zapisana u evanđelju svetog Ivana: `Molim te, Oče, da svi budu jedno, kao što smo mi jedno!` To je na neki način Isusova oporuka koju je izgovorio na Posljednjoj večeri, dan prije svoje muke i smrti. Tako to i Isusova crkva smatra i na tu nakanu moli.“

Masoni su prvu ložu osnovali u Londonu 24. lipnja 1717. Na dvjestotu obljetnicu osnutka izašli su na ulice Rima, napadajući Crkvu i papu.

Njihov način djelovanja opisao je srpski mason Vojislav Kujundžić u svom govoru, pri primanju novih masona, 17. siječnja 1928.: „…Vi ste sada u kolu ljudi, koji se svud osjećaju, ali nigdje ne pokazuju. Vi ćete doznati za djela koja su savršena, ali nikada nećete poznati odakle je pošla inicijativa da se to djelo svrši i koji je taj, što je djelo završio. U tome i leži ta velika naša moć da vladamo svijetom…“

Malo je pravih podataka o djelovanju masona. Oni se dobiju naknadno ili nikako, a tek za neka njihova djelovanja saznaje se od bivših masona.

Maurice Caillet

Tako se Maurice Caillet  „ispovijeda“ u knjizi „Bio sam mason; Iz tame lože do svjetla vjere“. On opisuje kako je glavni plan masona utjecati na javno mnijenje tako da ljude uvjere da je sve dozvoljeno i da grijeh ne postoji.

Jednom je vodio svoju voljenu bolesnu suprugu u Lourdes. I dok se ona kupala u vodi koja izvire u spilji ukazanja, on je slušao sv. misu. Molio se za suprugu iako je bio ateist. Čuo je  mili, meki glas koji mu je jasno rekao: „Drago mi je da želiš izliječiti svoju suprugu, ali što mi možeš ponuditi?“

U tom trenutku se sledio i pomislio: „Ja sam sve što ti imam za dati. Nije malo biti ateist koji 40 godina mrzi Crkvu i svećenike.“

Mislio je da masoni nemaju pojma da je on u Lourdu  i kako razmišlja o odbacivanju masonerije i krštenju u Katoličkoj crkvi.  Kada se vratio u kući,  uslijedio je šok. Dobio je  otkaz, bez ikakvog objašnjenja  od „brata“ masona koji ga je i odveo u masoneriju. Postaje svjestan svega zla koje je počinio i otkriva sotonističke utjecaje koji djeluju u tajnim društvima koja se prikrivaju filantropijom, humanizmom i tolerancijom.

„Mnogi masoni su ljudi koji su izgubili svoj put, baš kao što sam i ja. Niti ja nisam poznavao Isusa sve dok me nije pozvao. Naravno da molim za njih i za njihovo obraćenje jer kao što je mene, Isus može pozvati svakog od njih.“

Prije stotinu godina, Gospa se ukazala malim pastirima u Fatimi i preko njih pozvala svijet na obraćenje. Posebno je zatražila da Sveti Otac posveti Rusiju njenom Bezgrješnom Srcu jer će se iz Rusije proširiti veliko zlo. Bilo je to prije Oktobarske revolucije koja je uslijedila krajem  te 1917. godine. „Udovolji li se mojim molbama, Rusija će se obratiti i zavladat će mir. U protivnom, Rusija će svoje zablude proširiti širom svijeta, pokrećući ratove i progoneći Crkvu. Dobri će biti mučeni, Sveti Otac će mnogo trpjeti, razni narodi bit će uništeni, no moje će Bezgrješno Srce naposljetku pobijediti. Sveti Otac posvetit će mi Rusiju, koja će se obratiti i svijetom će neko vrijeme zavladati mir.“

Oktobarsku revoluciju vodio je Vladimir  Iljič  Lenjin (1870.-1924., pravo prezime Uljanov) koji je Marxovo učenje smatrao svojim temeljnim djelovanjem.

I stvarno. Veliko zlo otpadništva, ubojstava neistomišljenika i cijelih naroda, osnivanje gulaga u strašnim uvjetima Sibira  i sjevera Rusije, ubojstva svećenika, rušenja i zatvaranje crkava proširilo se istočnom Europom i stiglo do Hrvatske.

Tim povodom, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu,  održana je tribina pod nazivom Oktobarska revolucija: uzroci, obilježja i posljedice. Prof. dr. Ivica Miškulin (HKS) imao je predavanje o značajkama komunističkih režima XX. st. On je, između ostalog, rekao: „Temeljna je značajka svih komunističkih režima da su oni neprijatelji demokracije, vjerskih i ekonomskih sloboda. Teror je ugaoni kamen  svakog komunističkog uređenja. Komunizam je odgovoran za smrt nekoliko stotina milijuna ljudi. Boljševici uvijek uspostavljaju dvostruku stvarnost: diktaturu i propagandu. Tako se diktatura predstavlja kao spas…koji  poprima izgled `komunizma s ljudskim licem`…“

Doc. dr. sc. Ivica Šola sa Sveučilišta J. J. Strossmayer iz Osijeka, rekao je  da je preveo Komunistički manifest. Njegov motiv bio je pokazati da je Komunistički manifest dokument kroz koji Karl Marx  poziva na nasilje. Staljin je bio izvršitelj tih ideja. Uveo je prisilni rad, oduzimanjem zemlje seljacima.  Šola je iznio tezu, koja je danas dosta zastupljena u hrvatskoj javnosti, prema kojoj je komunizam navodno bio plemenita ideja, ali čija provedba nije uspjela. Pokazuje se da je riječ o novoj manipulaciji.

Dr. sc. Robin Harris, britanski povjesničar, izlagao je o komunističkom teroru nad vjerskim zajednicama, čiji je vrhunac dosegnut za vrijeme Staljinove vlasti. U svom izlaganju je ustvrdio da je teror nad Katoličkom crkvom bio izrazit u Hrvatskoj, no da je katolička vjera upravo u Hrvatskoj ostala najvitalnijom, prije svega, zaslugama kardinala Stepinca.

I na kraju: Ove godine se obilježava i 100 godina djelovanja Vojske Bezgriješne.

Zbog djelovanja masonerije, Maksimilijan Kolbe s prijateljima osniva Vojsku Bezgrješne, koja je također proslavila stogodišnjicu osnutka u Crkvi sv. Antuna Padovanskog na Sv. Duhu.

Članovi Vojske Bezgrješne svaki dan mole: „O Marijo, bez grijeha  začeta, moli za nas koji se Tebi utječemo, i za sve one koji se tebi ne utječu, a naročito za neprijatelje svete Crkve, i za sve one koji su Tebi preporučeni!“

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/08/14/zorica-vukovic-dvije-krune/

Povodom stote obljetnice ukazanja u Fatimi, Zaklada  Vigilare je pozvala na molitvu krunice u hrvatskim obiteljima.  I što su doživjeli? Da ih napadnu „normalni katolici“ nekakvom jadnom peticijom koju je organizirao nekakav opskurni portal.

O peticiji „normalnih“, Nino Raspudić, 3.11. 2017., kaže: „…Imali smo ovu, meni osobno ludo zabavnu, peticiju ‘normalnih katolika’ gdje portal Index postaje zvanično glasilo ‘normalnih katolika’… Urnebesno je da peticiju ‘normalnih katolika’ na prva tri mjesta potpisuju dvije militantne SDP-ovke i jedna protestantkinja. To pokazuje razinu plitkosti, netrpeljivosti, spremnosti na manipulaciju, lažno predstavljanje, umjesto da se na pluralnoj javnoj sceni nude vlastita stajališta i pokušava argumentima pridobivati građanstvo za svoje opcije.“

Nije potreban izlazak masona na ulice. Sad imaju Useful idiote, koji to odrađuju za njih.

Zaključak:

Kad je 1996. godine u Zagrebu boravio don Gobbi, Gospa je preko njega Hrvatima poručila:

 „Kako sam zadovoljna  Cenakulom  koji si ovdje imao sa svećenicima i vjernicima mog Pokreta kojem je predsjedao Kardinal Nadbiskup (F. Kuharić) koga veoma ljubim i štitim.

Na ovaj se narod moj ‘protivnik’ razbjesnio, donoseći u nju tešku kušnju nasilja i rata. Kolike su patnje morala podnijeti ova moja djeca! Ja sam se zauzela da dobiju veliki dar oslobođenja i mira. Ali sad vas očekuju još veće muke.

Ne boj se malo stado. Budite moja mala djeca, koju sam okupila sa svih strana svijeta, za veliku bitku između Boga i Sotone, između sila dobra i sila zla. Gospodin će pobijediti preko Mene, svoje male Sluškinje. Ja ću pobijediti pomoću vas, moja mala djeco. Ono što se dogodilo u ovom narodu postaje znak za sve. Zbog svoje vjernosti Isusu i vašoj nebeskoj Majci, Crkvi i Papi, Sotona je navalio na nju u pokušaju da je uništi. Imajući na umu ovaj cilj, udružile su se sve sotonske i masonske sile. Međutim, Ja sam sama označila čas njihova poraza.“

Čitajući ovu poruku, pomislih što može biti gore od rata. Evo, to mogu biti ovi napadi zloga, pa nam onda  biva jasno zašto se naši vlastodršci i politička elita ponašaju tako iracionalno.

Epilog:

Sudstvo: Udruga U ime obitelji tužila je portal Indeks koji je neprimjernim tekstovima vrijeđao sv. Leopolda Mandića i katolike prilikom boravka njegovih posmrtnih ostataka lani u Zagrebu.  

Županijski sud u Zagrebu donio je 6. 11. 2017. Nepravomoćnu, smušenu, presudu po kojoj je „nakladnika portala Index.hr i njegove novinare, Vojislava Mazzocca i Hrvoja Marjanovića, oslobodio optužbe da vulgarnim tekstovima o dolasku tijela Bogdana Mandića u Zagreb diskriminiraju osobe katoličke vjeroispovijedi“.

I nada… Dr. sc. Slavko Slišković o sadašnjosti i budućnosti Crkve kaže:

„Kad je Crkva u Rimskom carstvu izašla iz progonstva i dovela se u opasnost da postane previše svjetovnom, javljaju se pustinjaci;

kad je došlo do pada kršćanske države i dolaska novih naroda, javljaju se benediktinci koji čuvaju vrijednosti starog sustava, ali prihvaćaju i vrijednosti novo pridošlih naroda;

kad je bilo pitanje krivovjerja i bogatstva Crkve, javljaju se prosjački redovi;

kad je bilo pitanje vjerskog neznanja, na scenu stupaju pučki misionari lazaristi, te isusovci sa svojim obrazovnim sustavom;

industrijska je revolucija pak izrodila čitav niz socijalno usmjerenih redovničkih zajednica.

U današnje se vrijeme javljaju zajednice koje nisu nužno redovničke u klasičnom smislu riječi. Imamo organizacije koje misionarski i evangelizatorski angažiraju čitave obitelji, ali jednako tako ostavljaju mogućnost da u njima sudjeluju  svećenici i vjernici koji bivaju Bogu posvećeni čistoćom, ali žive i rade u potpuno svjetovnom okruženju. U tome vidim znak vremena.“

Npr. djelovanje molitvene zajednice Božja pobjeda:

 

Zorica Vuković /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)