SVJEDOČIO MILE PULJIĆ : Napad Armije BiH na HVO u Konjicu i Jablanici bio početak sukoba u Hercegovini

Vrijeme:57 sec

 

Na Sudu BiH je u predmetu koji se vodi protiv Mile Puljića nastavljen dokazni postupak obrane u kojem je u ulozi svjedoka bio upravo optuženi Mile Puljić, piše Večernji list BiH.

Naime, obrana je ispitala optuženoga Milu Puljića u svojstvu svjedoka, što nije čest slučaj u praksi. Sam optuženi odgovarao je na brojna pitanja, upućivalo mu se na zapovjedi iz ratnog razdoblja vezano uz rat u Mostaru, kao i na II. bojnu u kojoj je bio zapovjednik. Iz danih odgovora jasno je rečeno kako sukob u Hercegovini počinje napadom Armije BiH na HVO 16. travnja 1993. godine na području Konjica i Jablanice, a u Mostaru se to dogodilo 9. svibnja 1993. godine, a koji je zaustavljen potpisivanjem primirja 12. svibnja 1993. godine. Zatim je slijedio onaj pravi, koji počinje 30. lipnja napadom Armije BiH na HVO, gdje je upravo II. bojna doživjela velike gubitke u ljudstvu…………….

 

…………Više na stranici Herceg-Bosna Moja Domovina

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/11/09/svjedocio-mile-puljic-napad-armije-bih-na-hvo-u-konjicu-i-jablanici-bio-pocetak-sukoba-u-hercegovini/

 

 

HMS/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)