Mladen Pavković : Londonsko pravosuđe ponizilo Hrvatsku i bacilo „crvenu tjeralicu „ u – smeće!

Vrijeme:2 min, 8 sec

 

 

Svi su pred zakonom jednaki! U Hrvatskoj je zavladala „euforija“ jer su u Londonu „uhitili“ najtraženijeg bjegunca i navodno najvećeg kriminalca – Ivicu Todorića. Međutim, oduševljenje je potrajalo tek nekoliko sati, sve dok Todorić nije izašao zajedno sa svojom suprugom iz suda i kad se „od uha do uha“ počeo smijati na cirkus koji se vodi oko njega i Agrokora. Iz malog džepića izvadio je 100 tisuća funti, i kao što netko nekom prosjaku baci u šešir pet kuna, platio jamčevinu i – čao đaci! Sad mu „nitko ništa“ ne može, jer je pod zaštitom engleskog pravosuđa, koje će ga u svezi daljnje rasprave pozvati tek iduće godine. Stoga je Todorić kao neki trkač na duge staze sa zadovoljstvom izjavio da je „pobijedio“, ali da ćemo od njega još čuti razne dogodovštine u svezi tvrtke koju je velikodušno „ostavio hrvatskom narodu“! A hrvatskom pravosuđu do daljnjeg ne preostaje ništa drugo nego da jedan dan hapsi, a drugi uz veliku „pompu“ pušta na slobodu njegove najbliže suradnike, koji za razliku od njega ne moraju platiti ni za „kavu“ da se brane sa slobode, a uz to se i dalje mogu zajedno dogovarati, odnosno pripremati obranu.

S druge pak strane, puni su i hrvatski zatvori, poglavito (i) hrvatskih branitelja. Od njih se ni ne traži da plate jamčevinu, iako je mahom riječ o onima koji su obranili hrvatsku državu. Ali, kao što se to vidi kod „slučaja Todorića“ „zakon je jednak za sve“! Besramno je i na koji se način „po zakonu“ kažnjavaju i stotine tisuća ljudi koji ne mogu plati ni najosnovnije kućanske režije. Za dug i od nekoliko tisuća kuna tjeraju ih iz kuća, uzimaju plaće i uništavaju cijele obitelji.

Ali kakve to veze ima s povijesnom i nezabilježenom pljačkom Agrokora, gdje su nestale milijarde i gdje tek treba dokazati da je opljačkano – opljačkano?

Bojimo se da će mnogi i za sitne i ine prekršaje odavno odslužiti svoje kazne dok se obitelj Todorić samo pojavi pred hrvatskim pravosuđem, a koje će ga suditi godinama, možda i do smrti.

Jednom riječju, iza velike galame oko kriminala u Agrokoru očito se „valja“ nešto drugo , ili se to nama samo tako čini?

Uostalom, da su istinski htjeli uhititi Todorića mogli su, ali oni su ga radije pustili van iz Hrvatske, (i to s navodno milijardama (eura) ukradenog novca), a tek su onda (da ti pamet stane) za njim raspisati „crvenu  tjeralicu“, koju je i londonsko pravosuđe jednostavno „bacilo u smeće“.

E, moj narode, za što smo se borili?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 

Hrvatsko nebo

One thought on “Mladen Pavković : Londonsko pravosuđe ponizilo Hrvatsku i bacilo „crvenu tjeralicu „ u – smeće!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)