Uhićen Ivica Todorić

Vrijeme:28 sec

 

 

Vlasnik posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor Ivica Torodić uhićen je jutros u Londonu, objavio je MUP Hrvatske.

Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 9,04 sati po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u Charring Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen po europskom uhidbenom nalogu, a kojeg je po nalogu Županijskog državnog odvjetništva Zagreb raspisala hrvatska policija, javila je Hrvatska televizija.

Podsjetimo, za Todorićem je prošli tjedan izdan Europski uhidbeni nalog te se on našao na Europolovom popisu najtraženijih europskih bjegunaca, a tkođer i Interpolova potjernica.

 

HMS/ /Hrvatsko nebo

3 thoughts on “Uhićen Ivica Todorić

  1. Kako su to Englezići naglo postali kooperativni spram Hrvatske?
    Svojevremeno kad su se četnički koljači tamo skrivali, uporabljene su sve moguće pravne i druge smicalice kako ne bi došlo do izručenja i cijela stvar bi brzo kliznula u zaborav.

      1. Prjatel, ne se odveć radovati. Englezi su ipak štopirali.
        ………………………………………………………………………………………………….
        Britansko pravosuđe donijelo je odluku da će tek iduće godine odlučivati o njegovom izručenju
        Ivica Todorić, još uvijek službeni vlasnik posrnulog Agrokora, izišao je pred suca londonskog suda u Westminsteru i tražio da ga britansko pravosuđe ne izruči Hrvatskoj.

        Dopisnik NoveTV Andrija Jarak izjavio je da je Todorić na sud došao u pratnji odvjetnika i prevoditelja, a sud je odredio da će se sljedeće ročište održati tek iduće godine. Prevedeno, Todorić ove godine neće biti izručen Hrvatskoj.

        “Dobio sam neslužbenu informaciju da je Ivica Todorić u pratnji dvije prevoditeljice i dva odvjetnika bio pred sucem koji je sljedeće ročište zakazao tek iduće godine. U ovom trenutku izručenja nema, a sljedeće ročište bit će u 2018. godini”, izvijestio je Jarak. RTL, pak, doznaje da je ročište zakazano za 10. travnja 2018. godine.

        “Ivica Todorić pušten je na slobodu uz mjere opreze. Platio je 100.000 funti jamčevine, oduzeta mu je putovnica i određeno nošenje sigurnosne narukvice”, donosi portal Dnevnik.hr.

Odgovori