Dr. Mihovil Biočić : Stranka Pametno misli da je pametno promicati jedne vrijednosti, a prešućivati druge!

Vrijeme:1 min, 44 sec

 

Kaže da mu je drago da promoviraju ‘otvoreno građansko društvo’, ali naglašava da tu treba biti vrlo oprezan

Dr. Mihovil Biočić reagirao je na prijedlog stranke Pametno da se u splitske osnovne škole uvede građanski odgoj kao izvannastavna aktivnost. Istaknuo je da ‘između brojnih upita na koje stranka Pametno želi da djeca dobiju odgovor, niti jedno se pitanje ne odnosi na ljubav prema obitelji i domovini’.

– Kako to da se uporno ne želi upoznati djecu, na primjer, koliko je žrtava palo za slobodu u Domovinskom obrambenom ratu, koliko je bilo ranjenih, prognanih, koliko su totalitarni režimi nanijeli zla Hrvatskoj i hrvatskome narodu, koliko je teško bilo ostvariti slobodu i demokraciju u kojoj će govoriti tko što želi, pa i stranka Pametno, usprkos tome što ta stranka misli da je pametno promicati jedne vrijednosti, a druge prešućivati – naveo je dr. Biočić.

Dodao je da mu je drago da Pametno promovira ‘otvoreno građansko društvo’, ali naglašava da tu treba biti vrlo oprezan. Napominje da nije imao priliku vidjeti riječki Program izvannastavnog građanskog odgoja, ali da mu se teško se oteti dojmu da on nije pod utjecajem bivšeg ministra Jovanovića i kruga oko njega.

– Njegov, ne tako davni pokušaj mijenjanja hrvatskih tradicijskih vrijednosti, uz stručnu pomoć propedofilskih autora, i to upravo u ranim i srednjim godinama osnovnog obrazovanja, srećom je na vrijeme osujećen. Inače, ministar Jovanović je bio ponudio srpskom predsjedniku Nikoliću hrvatske udžbenike na ‘provjeru’.  Brojne su naše nevladine organizacije, financirane državnim ali i nekim drugim novcem, dušobrižnički zabrinuti za našu mladež, pa nam sugeriraju što i kako raditi u školama, već prema uputama inozemnih financijskih moćnika – smatra dr. Biočić.

Na kraju se pita ‘tko daje pravo pojedinim strankama i strančicama te civilnim ‘dobronamjernim’ udrugama da prije nego Hrvatski sabor, nakon sveobuhvatne društvene rasprave, donese kurikularnu reformu, u kojoj će biti obuhvaćen odgoj naše djece sa svih gledišta’.

– Tko im daje pravo da požuruju građanski odgoj s na brzinu sklepanim i upitnim programima, napose kad znamo da su na njega stigle tisuće i tisuće primjedaba i kritika – zaključio je Biočić.

 

Dalmatinski portal /http://dalmatinskiportal.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori