DODATNE KVALIFIKACIJE Dalić već zna prvih jedanaest za Grčku, otkrio kojeg starog asa želi u stožeru

Vrijeme:2 min, 39 sec

 

 

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu uoči prve utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U četvrtak od 20:45 igra protiv Grčke na Maksimiru. 

 

Izbornik Zlatko Dalić je dan uoči okupljanja otkrio da već ima prvih jedanaest za prvu utakmicu.

“Spreman sam, i ja i moji igrači. Jedva čekamo okupljanje i utakmicu. Bit će težak tjedan, ali smo spremni”, poručio je u razgovoru za HRT, prenosi Index.

Osvrnuo se još jednom na način na koji je preuzeo reprezentaciju, kao i na činjenicu da je jedini izbornik bez ugovora.

“Od mira koji sam imao, došlo je do nemira, buke, poziva, razgovora i svega što ide uz ovaj posao, ali ja sam to sve prihvatio spremno i znam da su sada važni trenuci preda mnom i pred reprezentacijom. Znam da neće biti lako i znam da je pred nama jedan težak ispit i ogroman ulog, a to je Svjetsko prvenstvo”, kaže Dalić.

“Htio sam poslati poruku koliko vjerujem tim igračima i koliko vjerujem u svoj rad, da vjerujem u kvalitetu ovih igrača. Nekakva zaštita, ugovor, meni to ne treba. Ako ja ostvarim rezultat, lako ćemo se dogovoriti, a ako ne ostvarim, onda je normalno da trebam otići. Ja samo tražim samostalnost i tražim da ja odlučujem ako ja odgovaram, i da vodim reprezentaciju u Rusiju ako prođemo, mislim da je to sasvim normalno. Ugovor mi ne znači ništa, što mi on znači ako ne prođemo Grčku”, rekao je Dalić.

“Želim Ladića u stožeru, ali neću inzistirati, ne trebaju nam nesuglasice”

Na pitanje ima li već sastav za Grčku, Dalić je rekao: “Znam, imam u glavi prvih 11. Može biti sitnih promjena, ali već znam tko će igrati”.

Dalić nije izabrao stožer, ali je za pomoćnika izabrao Ivicu Olića i Dražena Ladića. Prvog je HNS već potvrdio, ali o Ladiću u Savezu još nije bilo govora iako je Dalić više puta izrazio želju da Dinamova legenda bude uz njega na klupi., piše Index.hr.

“Ja sam svoj stav rekao nekoliko puta, i svoj stav ne mijenjam, ali neću inzistirati, ne trebamo nesuglasice, imamo ih i previše oko sebe. Trebamo mir. Zanima me samo Grčka”.

“Imamo dva, tri dana, nema vremena za neki veliki posao. Puno ću vremena potrošiti na razgovor s igračima, analizu Grčke i naše utakmice u Ukrajini. Moj autoritet je moje znanje i ako igrači to prepoznaju, znam da će me slijediti. Ako oni vide da ja nisam taj, džaba mi galama, vika, psovanje i bilo što drugo. To ne prolazi, pogotovo u današnjem nogometu. Moraš biti prijatelj i izvući iz njih maksimum i da oni tebi vjeruju”, kaže Dalić i dodaje: “Našim igračima ne treba puno govoriti, oni igraju u velikim svjetskim klubovima i tamo je sve posloženo. Tako treba biti i u reprezentaciji”.

“Imao sam vremena dva tjedna i napravio sam puno razgovora i puno analiza. Došao sam čisto, pošteno da nešto napravim, ako ne uspijem, bit će mi žao. Utakmica je glavni dio tjedna dna i mjeseca, priliči da izbornik bude u odijelu, ali niša ne fali trenirci, da igrači vide da si jedan od njih. vjerujem i da će biti pun maksimir, nećemo iznevjeriti navijače”.

 

Dnevnik.ba/ http://dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)