Na Mostu branitelja u Rijeci bit će postavljena imena 206 poginulih branitelja iz PGŽ

Vrijeme:1 min, 22 sec

Održana je redovna izvještajno – izborna Skupština HVIDR-e Primorsko-goranske županije kojoj je prisustvovao i župan Zlatko Komadina koji se ovom prigodom obratio nazočnima istaknuvši između ostalog postignuća i realizirane projekte te istaknuo kako će i u budućnosti Županija voditi računa o potrebama članova HVIDR-e PGŽ-a.

Predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata PGŽ-a Marija Kovač zamolila je župana da se što prije pokrene projekt spomenika za poginule branitelje našega kraja, njih 206.

Naime, na Mostu branitelja trebala bi biti istaknuta imena 206 poginulih branitelja. Projekt je na papiru dovršen ali ga treba realizirati u praksi, postaviti imena poginulih branitelja na Mostu branitelja, kazala je Kovač pritom se zahvalivši županu na podršci. Prisutnima se riječima zahvale obratila i predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja PGŽ-a i dopredsjednica Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata Irena Kačić.

Na Skupštini je nakon odsvirane himne, koju je na klavijaturama izveo ratni vojni invalid Vladimir Mikler, i minute šutnje za poginule branitelje održan izbor radnih tijela, podneseno je izvješće verifikacijske komisije, a govorilo se i o prijedlogu Poslovnika o radu Skupštine. Naveden je prijedlog plana i programa i financijskog plana za 2018. a potom je održan i izbor novih članova tijela.

Novi-stari predsjednik HVIDR-e PGŽ-a je Zlatko Uremović koji se ovom prigodom zahvalio na podršci i pomoći. Za članove nadzornog odbora odabrani su Dinko Predoević, Dane Vidmar i Enes Šabanović, dok su za Sud časti izabrani Sead Alić, Stipa Tomić i Jadranko Baraba.

Tijekom rasprave o problemima koje muče branitelje bilo je govora o ukopnim mjestima, te čekanju na medicinske preglede.

 

Sandi Uran NL/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)