Zorica Vuković : Kuda ide HDZ

Vrijeme:7 min, 1 sec

 

 

 

Nekoliko dana prije objave Ustavnog suda o zabrani ili ne, abortusa, Rada Borić je objavila odluku: ustavni sudci neće zabraniti  abortus. To se i dogodilo, unatoč potvrdama ginekologa (stručnjaka) da život počinje oplodnjom.

Nedavno je Rada spomenula datum ratifikacije Istambulske konvencije u Saboru. Pitah se otkud ona to zna? A ispada da je Rada partnerica „domoljubnom“ HDZ-u i da je njihova suradnica.

Tako je na  Gradska skupština grada Zagreba usvojila Prijedlog razvojne strategije Grada Zagreba za razdoblje do 2020. godine u rujnu 2017. Prije izglasavanja prijedloga strategije predložena je  izmjena * kojom se iz dokumenta uklanja termin „rodni“. Pobunili se crveni  pod vodstvom Rade Borić. Nakon žustre rasprave,  gradska je skupština ipak izglasala prijedlog razvojne stategije bez rodne terminologije s 26 glasova za i 19 glasova protiv.

*Izmjena

Tom prigodom Zlatko Hasanbegović (NZH) je uskliknuo: „Dakle, poštovana gospođo, osobo Borić, drugarice i drugovi – no pasaran!“

Sreća nije dugo trajala. Već na slijedećoj sjednici, u 30. listopada, program rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba za 2018. godinu „…u programskim zadaćama provlači na više mjesta uporaba fluidnoga i višeznačnog pojma ‘roda’”. Zar to nije kontradiktorno? Gdje je ono do 2020.?

„Bilo je to glasovanje o jednoj, nazovimo je, svjetonazorskoj točki koja je usvojena uz pomoć glasova HDZ-a. Njihovim je rukama usvojen prijedlog sa svim, za nas, spornim sadržajima i postavilo se pitanje većine u Gradskoj skupštini. Uveden je, dakle, princip glasovanja po savjesti u kojem se HDZ, u ovom slučaju, priklonio oporbi. To je bacilo sjenu na koaliciju. Što će to značiti u budućnosti, ne mogu reći jer još nije donesena odluka oko toga”, razočarano je komentirao  Hasanbegović.

„Značajan dio Bandićevih ruku bio je protiv tog prijedloga, dio je bio suzdržan. Stajalište Rade Borić je principijelno i javno, no ponašanje HDZ-a je dvojbeno: kao demokršćani ne bi smjeli jedno govoriti javno, a drugo u kuloarima”, zaključio je Hasanbegović.

Ivan Balić-Baggy na facebooku:  

Sve što Borić Rada zna,

zaboravih davno ja …
Ali mene sada muči

što od Rade Plenky uči !!!”

Imenica rod ima slijedeća značenja:

 

1 . Rod u kulturnoj i socijalnoj antropologiji, skupina krvnih srodnika čiji se pripadnici smatraju potomcima jednoga zajedničkoga pretka: djed, baka, teta, ujak, stric, bratić…

2 . Rod u sociologiji, pojam rod (engl. gender) uvela je Ann Rosamund Oakley, britanska sociologinja, feministica i spisateljica.  Razlikovanje roda i spola koje je ona uvela  bilo je nebitno do 1980-ih, ali su feministice htjele pokazati kako su dotadašnja gledišta fikcije, a ne prirodne činjenice. I tako je nastao kaos.

 

Koliki je paradoks u ovom izmišljenom rodu, vidi se u filmu:

 

 

 

3 . Rod u biologiji (genus) je  kategorija iz zoologije i botanike viša od vrste, a niža od porodice. Ovaj dio biologije naziva se sistematika. Primjer za to je vuk (tablica).

 

 

4 . Rod u lingvistici, naziv za gramatičku kategoriju imenica. U hrvatskom jeziku postoje tri roda: muški (npr. novi stol), ženski (npr. nova knjiga) i srednji (npr. novo selo).

 

Nametanje rodne ideologije uzrokuje čitav niz protuprirodnih konstatacija a jedna je da djeca mogu birati hoće li biti curica ili dečko, bez obzira na spol. Kako se u pubertetu formiraju opća obilježja muške i ženske spolnosti, iako se muško i žensko razlikuje od rođenja, tako je zadiranje u to osjetljivo područje vrlo opasno.

Muške karakteristike obilježene su testosteronom, muškim spolnim hormonom.

Kod žena je izlučivanje spolnih hormona malo složenije jer to uključuje ulogu žene kao majke. Osnovna obilježja ženskosti karakterizira estradiol, a za majčinstvo ženu priprema progesteron. Tijekom menstruacijskog ciklusa izlučivanje ovih hormona podliježe promjeni. Ako nije došlo do trudnoće, razina hormona pada, žena je malo emocionalno osjetljivija pa su neki ovo razdoblje nazvali PMS (predmenstrualni sindrom).

Već pri začeću kromosomi određuju spol. Čovjek ima 23 para kromosoma. Jedan određuje spol. To je spolni kromosom: XY- za muški spol i XX za ženski spol.

To je samo jedan dio priče o muško-ženskim karakteristikama. A biokemija, psihologija, antropologija, neurologija … mogu još puno toga dodati.

Što se tiče braka nije li Izrekama 30:18,19 prekrasno napisano:

„Troje mi je nedokučivo, a četvrto ne razumijem: put orlov po nebu, put zmijin po stijeni, put lađin posred mora i put muškarčev djevojci.“

Zar nije čudesno da se sastanu mladić i djevojka s dva kraja svijeta, zavole se, ožene i osnuju obitelj.

I umjesto da se vlasti  pozabave kako podučiti mlade,  što im čine? Gura ih se u neprikladne odnose, a kad dođe do trudnoće nude im se abortusi. Ako se ožene, a dođe do svađa, nudi im se rastava. A što tada s djecom? Pita li itko od ovih babilonaca kako pate djeca razvedenih roditelja? I zašto dolazi do nasilja u obiteljima?

Zašto se ovi „dični sociolozi“ ne bave ispitivanjem normalne obitelji. Oni samo naturaju nešto nenormalno. Kad Crkva nešto kaže, onda optuživanje, kleveta, rat… A tko zna više o odnosima u obitelji nego Crkva? Tamo ljudi dolaze na ispovijed, po savjete, na razgovor. Zato su uvedeni zaručnički tečajevi i promiče se suzdržavanje od spolnih odnosa prije braka kako bi se mladi što bolje upoznali i više razgovarali te tako lakše nosili križeve koji će tijekom braka i u obitelji, ako se ožene, sigurno morati nositi.

Puno je o tome govorio i pisao sv. Ivan Pavao II, a kod nas o ovom problemu mnogo zna studentski kapelan don Damir Stojić.

Crkveni brak je sakrament, svet je. Mt: 19;5-6: „Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; i dvoje njih bit će jedno tijelo? Tako više nisu dvoje, nego jedno tijelo. Što, dakle, Bog združi, čovjek neka ne rastavlja.“

Obitelj je utočište, mjesto gdje si voljen, gdje se možeš vratiti s „uzburkanih putova života“, gdje možeš ostvariti sebe u ljubavi.

Koliki je napad doživio obiteljski zakon i ministrica Nada Murganić zbog definicije obitelji. Brak još nije obitelj, ali je temelj za osnivanje obitelji koja nastaje dolaskom djece.

Rada Borić i njena ekipa zalažu se za rastakanje obitelji, ratuju protiv čovjeka. Zato  ih školuju po kojekakvim  europskim soroševskim  univerzitetima.

Konačno i „veleučeni povjesničar“  Jakovina priznaje: „Otvoreno društvo Hrvatska, Georgea Sorosa,  imalo je velik utjecaj na moj osobni profesionalni život, baš kao i život mnogih mojih kolega. Niz danas najuspješnijih (?) povjesničara studirao je na Central European University (CEU) u Budimpešti. Niz hrvatskih nastavnika tamo je predavalo, najviše nakon Mađara. Ja sam, zahvaljujući Sorosevoj donaciji, imao plaćenu školarinu na Katholieke Universiteit Leuven u Belgiji i tamo magistrirao. Nikada nitko iz Otvorenog društva nije tražio nikakve potvrde, protuusluge, nikada nisam vidio ljude koji su odlučivali o donacijama.“

Kaže Tvrtkec: „Nikada nitko iz Otvorenog društva nije tražio nikakve potvrde, protuusluge.“ Da ne povjeruješ! Zašto onda ne proučava i priznaje povijesne činjenice?

Ali zato priznaje da je Soros, kojeg on i drugi od milja zovu Đurika, utjecao na hrvatske medije za vrijeme rata i kasnije, te osobito pomagao financijski izlaženje Feral Tribuna i Novog lista: „…zahvaljujući Sorosu, Feral Tribune i Novi list mogli su se tiskati, i tako je osigurao da zemlja ne potone u medijsko jednoumlje, te je pomagao niz organizacija građanskog društva”.

A koje su tek oni …umlje? Samo jedno, jedino soroševsko, babilonsko, protiv Boga i Crkve.

A u posljednje vrijeme tome se pridružuje i HDZ. Čak i Stevo Culej nije svjestan (ili je?) da je koalicijski partner Pupovca i Stanimirovića.

Predlaže se na društvenim mrežama raspisivanje referenduma o Istambulskoj konvenciji.

Miro piše:  „Briselski poslušnik ispunjava želje masona kako bi jednog dana imao neko važnije mjesto u toj tvorevini. Treba raspisati referendum o toj temi, a ne da nas, 80 %,  pravi retardiranima. To što radi neka radi u svojoj kući a ne u Hrvatskoj. Čemu su služili razgovori sa Papom i tajnikom Svete stolice ako ima sotonske planove za hrvatski narod?“

Karolina Mueller : „Tako je, treba zbiti redove. Pa ako nas nije briga što nas pljačkaju, ovo je puno ozbiljnije. U pitanju je diverzija na naš mozak i na mozak naše djece. Treba organizirati referendum.“

La Costa: „Imaju oni u Ustavnom sudu dovoljno ruku da opstruiraju referendum … treba razmišljati o nekim drugim rješenjima.“

 

Najtragičnije od svega što veliki broj HDZ-ovaca i njihovih glasača o ovom skandalu u Zagrebu ne zna. A crveni i dalje ratuju: sad u istražnom povjerenstvu za Agrokor, pod „dirigentskom palicom“ oca Lex Perković. Pozvali Mesića i Manolića da svjedoče. Čega će se oni sjetiti? Naravno, kriv je Tuđman i njegov HDZ pod čijom palicom je nastala slobodna Hrvatska.  

Pitam se u čemu je kvaka? Nemam odgovora…

 

Zorica Vuković/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “Zorica Vuković : Kuda ide HDZ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)