Bahatost bez granica: 720.000 € otpremnine Čačiću

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Lova i lova, umjesto športa i glazbe

 

Večernji list danas piše o astronomskim iznosima kojima je bivši izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije bio čašćen od strane Davora Šukera. Tako se saznaje da je Ante Čačić, trener bez ijednoga značajnijeg uspjeha u karijeri, imao mjesečnu plaću od 60.000 eura.

No, nije to sve. Bahatost rukovodstva HNS-a, koje je na dobrom putu da potpuno uništi svako povjerenje u hrvatski nogomet, nema granica. Naime, u Čačićevom ugovoru bila je ugrađena iAnte Čačić i Mamić klauzula po kojoj mu se u slučaju otkaza treba isplatiti 12 mjesečnih plaća. Drugim riječima, nakon smjene, Ante Čačić nagrađen je sa 720.000 eura, što preračunato iznosi oko 5,4 milijuna kuna. I tko kaže da se neuspjeh u Hrvatskoj ne isplati?

Obmanjivanje javnosti

Prije neki dan Večernji list iznio je podatke i o zaradi samoga Davora Šukera. „Naše neslužbene informacije govore da predsjednik Davor Šuker nije volonter, nego zaposlenik HNS-a s mjesečnim primanjima između 50 i 55 tisuća kuna neto, te da je u istom rangu i mjesečna zarada izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića,“ piše u članku u Večernjem listu. Dakle, Davor Šuker svoje „uspjehe“ HNS-u naplaćuje u iznosu koji je viši od dvije plaće hrvatskoga predsjednika vlade. Nije loše za jednog „volontera“, zar ne?

(hkv)

 

hkv.hr/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)