Daran Bašić : Zlokobni zid šutnje oko slikara, pjesnika-filozofa, kolumnista, pravnika Mile Prpa

Vrijeme:1 min, 1 sec

 

 

Već  duže od 40 godina Hrvatska skriva od svoje i svjetske kulturne javnosti čudesnu  umjetnost – novo i dosad potpuno nepoznatno slikarstvo. Slikarstvo koje je na granici ludila – jer je neshvatljivo da ga je moguće napraviti ljudskom rukom. Uvjerite se sami iz donjeg priloga pod naslovom „Prešućena umjetnost“. Već decenijama autor traži izložbene galerije, ali uvijek nailazi na zid šutnje, da ne kažemo i prezira. (Oko šest stotina slika ulja na staklu „van bilo koje postojeće likovne doktrine ili konvencije“ (DR. Vinko Zlamalik“) kao i grandiozni slikarski projekt HRAM MINIJATURA sažetih u pedeset poliptiha s ukupno 2160 majstorskih minijatura.)

HAZU je još 1997.g pokrenula akciju da se u gradu Kninu uspostavi, u svjetskim razmjerima, jedinstveni muzej te umjetnosti, ali je to sve zataškano u nekim mračnim tajnim krugovima „hrvatske inteligencije i politike“.

Jednaki tretman isti autor doživljava i na području književnosti gdje je stvorio, velebne spjevove, bezbrojne pjesme čudesne lirske ljepote,  zapravo cijelu jednu novu lirsku filozofiju, koja je sažeta u „ARBORETUM POETICUM“ s više od 50 tisuća stihova i drugih tekstova, kojim je obogatio hrvatski književni jezik do neslućenih razmjera, ali sve uzalud. Sve prekriva neprobojni zlokobni zid šutnje.

Zašto šutnja !!??

 

 

 

 

 

Daran Bašić /Hrvatsko nebo

3 thoughts on “Daran Bašić : Zlokobni zid šutnje oko slikara, pjesnika-filozofa, kolumnista, pravnika Mile Prpa

  1. I ja pokušavam ‘svaki šum čuti kao glazbu nade’, poput pjesnika, ne dam se utopiti u pesimizmu. Ovo što vidim i čitam je divno: i minijature, i ulja na staklu, a vjerujem i poezija koje smo, iz ne znam kojeg razloga, lišeni… tako jednostavno, prekrasno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)