NEBULOZA “ALIJINOG SRBINA” : Sve stranke koje su za BiH moraju zagovarati građanski princip

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

Potpredsjednik SDP BiH Miro Lazović u dodvoravanju bošnjačkim hegemonistima izrekao je u nastupu na TV1 toliko nebuloza i ubleha u tako kratkom vremenu da će ga malo tko nadmašiti, piše Hrvatski Medijski Servis.

Lazović je, tako, “odbacio”, Čovićeve ideje o načinu izmjena Izbornog zakona, jer su one, kako je rekao, motivirane tim da “samo predstavnik HDZ-a sjedi u institucijama države, odnosno da bude vječiti izbarani član Predsjedništva”. Najprije, ne radi se o Čovićevom, već HNS-ovom prijedlogu, izmjena Izbornog zakona, dokumentu oko kojeg su se usuglasile sve članice Hrvatskog Narodnog Sabora. On osigurava da u Predsjedništvo BiH iz F BiH bude izabran, ne predstavnik HDZ BiH, već dvojica kandidata, jedan za kojeg glasa većina Hrvata i drugi s većinskom potporom Bošnjaka. Predložene izmjene Izbornog zakona spriječavaju da Bošnjaci izaberu, uz bošnjačkog, i hrvatskog člana Predsjedništva BiH, što se dogodilo u dva navrata izborom Željka Komšića bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

No, po Lazovićem to da Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, za što se Čović zalaže, nije dobro jer “unosi nemir u regiju, a on (Čović) “svojim agresivnim pristupom remeti odnose između Hrvatske i BiH”. Lazoviću se očito priviđa da je na čelu Hrvatske Stipe Mesić. No, na njegovu žalost politika sadašnjeg državnog vrha Hrvatske apsolutno podržava pravedne zahtijeve političkih predstavnika Hrvata u BiH, a odnose između dvije zemlje remete upravo zagovarači ponovne majorizacije Hrvata, poput Lazovića.

Ovaj politički Bošnjak srpskog imena, misli da se moramo vratiti građanskom principu izbora jer, kaže, sadašnji način izbora članova Predsjedništva, “učvršćuje podjele”…………….

 

……….Više na stranici Herceg-Bosna Moja Domovina

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/11/01/nebuloza-alijinog-srbina-sve-stranke-koje-su-za-bih-moraju-zagovarati-gradanski-princip/

 

HMS/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)