“ADVENT”-Zimski grad se vraća u Mostar, a stiže i u Kupres!

Vrijeme:2 min, 40 sec

 

 

“Nakon što smo prošle godine uspješno osmislili, započeli i realizirali projekt ‘Advent u Mostaru‘, na radost naših sugrađana, dragih gostiju, ali i sudionika programa, ove godine smo pripremili još raznovrsniji, sadržajniji i zabavniji program uzimajući u obzir sugestije naših posjetitelja, a sve u cilju podizanja te manifestacije na još višu razinu.

 

Nakon što se Mostar prošle godine pridružio skupini europskih metropola koje uoči božićnih blagdana imaju zimski grad, još kvalitetniji program se priprema ove godine. Kako su organizatori rekli za Večernj list, Advent u Mostaru svoja vrata službeno otvara 3. prosinca i bit će otvoren do 1. siječnja 2018. godine.

Još bolji program

“Nakon što smo prošle godine uspješno osmislili, započeli i realizirali projekt ‘Advent u Mostaru‘, na radost naših sugrađana, dragih gostiju, ali i sudionika programa, ove godine smo pripremili još raznovrsniji, sadržajniji i zabavniji program uzimajući u obzir sugestije naših posjetitelja, a sve u cilju podizanja te manifestacije na još višu razinu.

I ove godine se na Advent vraća klizalište, koje smo prošle godine prvi put doveli u Hercegovinu. Klizalište će i ove godine privući veliki broj posjetitelja i sigurni smo kako će uživati u klizanju, ali i ambijentu oko klizališta koji smo ove godine posebno osmislili”, rekli su organizatori.

Mali ZOO pobrinut će se izmamiti osmijehe na dječja lica, a ove godine posebno će se istaknuti velika dječja igraonica koja će biti upotpunjena bogatim programom za djecu. I vlakić je našao mjesto na Adventu u Mostaru, što će svakako razveseliti najmlađe posjetitelje.

“Ove godine naš program će biti obogaćen školskim predstavama, dva dana će nastupati i kulturno-umjetnička društva koja će predstaviti svu tradiciju našeg kraja. Interaktivna komunikacija s djecom preko animatora, mađioničara, glumaca i plesa s plesnim skupinama iz Mostara, čini taj kutak savršenim za svu dječicu.

Djeca će imati priliku naučiti crtati uz Srednju likovnu školu iz Mostara, a organizirat će se i glazbene te radionice tehničke kulture. Uz Djeda Božićnjaka s kočijama, konjima, vilenjacima i maskotama najaktualnijih crtanih likova, adventski se kutak pretvara u bajku”, ističu organizatori.

Naravno, Advent ne može proći bez pjesme, a za dobru glazbu zaduženi su brojni bendovi, cjelodnevni DJ i program zabavno-kulturnoga karaktera odabrani su kako bi se zadovoljili i najizbirljiviji ukusi.

Bogata ponuda

Uz vesele zvuke, šaroliku ponudu naših izlagača, klizalište, bajke za dječicu, očekuje vas i bogata gastronomska ponuda uz neizbježno kuhano vino i ostale prigodne napitke. Vrijeme Adventa je vrijeme pomirenja i međusobne pomoći, pa tako ni Advent u Mostaru nije zaboravio one kojima je pomoć potrebna. Organizatori su osigurali i štandove koje će ustupiti drugim udrugama na korištenje.

Kao i prošle, i ove godine osobe s posebnim potrebama bit će zaposlenici u prostorijama organizatora i radit će na odjelu zaduženom za dijeljenje besplatnih obroka osobama slabe imovinske i kupovne moći. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Zanimljivo je kako je sličan projekt zamišljen ove godine i u Kupresu, ali organizator detalje još uvijek skriva od javnosti.

“Snow park će posjetiteljima pružiti skijalište, baby stazu, malu stazu za snowtubing, ludi tobogan, klizalište te poseban zimski grad. To je sve što sada možemo otkriti” rekli su organizatori Večernjem listu na upit o projektu koji pripremaju na Kupresu ove godine.

 

Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)