HSP : Irineju, patrijarhu SPC zabraniti ulazak u Hrvatsku!

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

Posljednji javni istup patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja na sajmu knjiga u Beogradu gdje je izjavio “Zato volimo svoju ‘otadžbinu’. Gdje god žive Srbi to je Srbija, bilo u Srbiji, bilo u BiH, Vojvodini, Crnoj Gori ili drugim mjestima“  još je jedan pokazatelj da ideja „Velike Srbije“ nije mrtva.

Svjesni smo činjenice da ono što se ne usudi izjaviti Vučić izjavljuje patrijarh srpski Irinej i na tragu je politike klera srpske pravoslavne crkve s kraja dvadesetog stoljeća koja je izazvao sve ratove na prostoru bivše Jugoslavije

Ove izjave su pokazatelj da ni Srbija ni Srpska pravoslavna crkva nisu u stanju i spremni proći katarzu koja je nužna za normalizaciju osnosa Srbije i svih susjeda protiv kojih je vodila agresorske ratove, koji su prouzročili stradanja miliona ljudi. Ovo je dokaz da je ideja Velike Srbije začeta, odgajana i provedena u krilu Srpske pravoslavne crkve i srpskih nacionalističkih elita..

Nadalje, srpski patrijarh u svojim izjavama implicite napada i blaženog kardinala Stepinca i sve katolike u Hrvatskoj i dodatno dolijeva ulje na vatru neistinama i krivotvorenjem povijesnih činjenica. Tog i takvog patrijarha su u Hrvatskoj rado primali i biskupi i nadbiskupi, a on se nikada nije libio , čak i nedavno kad je boravio u Šibeniku, učiniti svojevrsni javni ugriz hrvatskoga katoličkoga episkopata i svećenstva.

Nakon ove izjave padaju sve maske i zavjese, a sada je i najvećim zagovarateljima Srbije u Hrvatskoj (a ima ih) jasno koje su i kakve namjere buduće srbijanske politike.

Od Vlade Republike Hrvatske tražimo da poduzme odlučne korake i patrijarha Irineja stavi na popis osoba kojima je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Hrvatsku stranku prava ovaj istup nije previše iznenadio budući u srcu Zagreba imamo mitropolita Srpske pravoslavne crkve najpoznatijeg po pjevanju četničke pjesme „Šta se ono na Dinari sjaji?“.

 

Hrvatska stranka prava
Povjerenstvo za medije

 

Hrvatsko nebo

Odgovori