INSTITUT ZA STABILIZACIJU I TRANZICIJU AMERIKANCI NAPOKON SHVATILI Treći entitet rješenje za BiH – državi prijeti jugoslavenski scenarij

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 40 sec

 

Američki institut za stabilizaciju i tranziciju (IST) objavio je izvještaj o Bosni i Hercegovini u kojoj precizno detektiraju probleme s kojima se BiH suočava uključujući srpski separatizam i bošnjački unitarizam te ponudio put izlaska naše zemlje iz trajne političke i društvene krize u kojoj se nalazimo.

Bosna i Hercegovina kao država dva entiteta i tri konstitutivna naroda je apsurdna i nelogično konstruirana, a funkcionalnom državom može postati samo kao federacija triju nacionalnih entiteta, stoji u izvještaju Američkog instituta za stabilizaciju i tranziciju (IST) iz Washingtona.

Naime, IST je uradio izvještaju o BiH u kojoj detektiraju ključne probleme naše zemlje te ujedno nude i rješenja kako bi BiH napokon izašla iz trajne političke i društvene krize koja vodi zemlju u neminovnu propast.

IST je stava kako Amerika i Europa moraju priznati svu plitkoumnost svojih nastojanja da održe sadašnje prisilno zajedništva triju konstitutivnih naroda te smatraju kako je najbolje rješenje za BiH organizacija države kroz tri nacionalno dominantna entiteta.

„Posljednja stvar koju Washington treba je regionalna implozija u srcu Europe. Ili se sada bavite Bosnom i Hercegovinom, dok se njome može rukovati ili se kasnije suočite s daleko većim troškovima“, poruka je ovog američkog think-tanka administraciji predsjednika Donalda Trumpa.

IST smatra kako administracija predsjednika Trumpa najprije mora „pritisnuti“ Sarajevo da se pridržava odluke Ustavnog suda BiH o izmjeni Izbornoga zakona BiH koja se tiče izbora hrvatskih izaslanika u domove naroda.

„Osvježeni transatlantski pristup pod vodstvom SAD-a zahtijeva nekoliko ključnih elemenata. Najvažnije je povući daytonske zastarjele i neučinkovite institucije, poput Ureda visokog predstavnika i Vijeća za provedbu mira. Zatvaranje suda u Haagu daje jasan presedan“, smatra IST te upozorava kako je BiH danas „lažni protektorat međunarodne zajednice“.

K tomu, smatraju kako se odmah moraju ukloniti strani suci u Ustavnom sudu BiH…….

 

……….Više na stranici Herceg-Bosna Moja Domovina

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/10/24/institut-za-stabilizaciju-i-tranziciju-amerikanci-napokon-shvatili-treci-entitet-rjesenje-za-bih-drzavi-prijeti-jugoslavenski-scenarij/

 

JURICA GUDELJ/Dnevnik.ba/ http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “INSTITUT ZA STABILIZACIJU I TRANZICIJU AMERIKANCI NAPOKON SHVATILI Treći entitet rješenje za BiH – državi prijeti jugoslavenski scenarij

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.