Obmane samozvanih tumača Ustava

Vrijeme:54 sec

 

“Krug 99” , sarajevska asocijacija za podvaljivanje bošnjačkog hegemonizma kao europske vrednote iz nedjelje u nedjelju obmanjuje javnost.

Tako je na današnjoj sesiji ove  udruge, tobož neovisnih intelektualaca, “prosvjetitelj” prof. Hazim Bašić “otkrio” kako se eto u posljednje vrijeme koriste krive interpretacije konstitutivnosti naroda.

-Prema Ustavu, konstitutivni narodi su ustavnotvorni narodi to jest oni koji su utvrdili Ustav BiH. Jedna izvedenice od tog pojma, koja je nedavno plasirana u politički prostor jeste pojam jednakopravnost naroda, koja nije ustavna i pravna kategorija, koja je jednakopravnost građana i individua, a ne nekih kolektiviteta – ustvrdio je profesor  Bašić.

Bašić ovom tvrdnjom osim što neizravno pokazuje svoje opredjeljenje protiv jednakopravnosti naroda u BiH, pokušava i obmanuti javnost.

Svako tko poznaje osnovne elemente daytonskog Ustava i političkog sustava BiH zna za postojanje ustavnih institucija koji potvrđuju ustavnu opredjeljenost prema jednakopravnosti konstitutivnih  naroda, odnosno kako Ustav(i) (državni i entitetski) konstitutivne narode tretira(ju) kao jednakopravne.

 

…………….više na stranici Herceg-Bosna Moja Domovina

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/10/23/obmane-samozvanih-tumaca-ustava/

 

HMS/Herceg Bosna -Moja Domovina / http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)