SIN VLASNIKA AGROKORA Ante Todorić stigao u Hrvatsku – odbacuje krivnju!

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Sin Ivice Todorića, vlasnika posrnulog koncerna Agrokor, Ante Todorić došao je u Republiku Hrvatsku, u pratnji odvjetnika Frana Olujića. Očekuju da će se danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, potvrdio je u razgovoru za HRT-odvjetnik Fran Olujić.

“Mogu potvrditi da je kao što je obećao došao u mojoj pratnji. Tijekom dana ćemo obaviti prvo ispitivanje u DORH-u. Iznijet ćemo obranu u kratkim crtama. Ante će reći da se ne smatra krivim za ono što im se stavlja na teret”, kazao je Fran Olujić u telefonskom razgovoru za HRT.

Uz Antu Todorića te Ivicu Todorića i njegovog drugog sina Ivana, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Iz pritvora je pušteno svih 12 uhićenih u slučaju Agrokor. Sudac istrage odbio je prijedlog tužiteljstva da im se odredi istražni zatvor. Od 15 osumnjičenika, istražni zatvor određen je samo za Ivicu Todorića zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga. Ivicu Todorića Državno odvjetništvo Hrvatske tereti radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, odnosno da je u temeljnim financijskim izvješćima Agrokora poslovanje i financijski položaj tvrtke prikazao uspješnijim od stvarnog rezultata.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)